hur man roterar däck på en framhjulsdriven bil

hur man roterar däck på en framhjulsdriven bil

Det är viktigt att rotera däck på alla fordon enligt rekommenderad underhållsscheman. Men front-hjulsdrivna fordon hårdare på framsidan däck jämfört med bak-hjulsdrivna fordon. Den åtdragning kraften i en front-wheel-drive överföringen är på framdäcken, och den främre bromsarna står för upp till 75 procent av bromskraften. Även de främre däcken är styrningen däck, så de får mer slitage. Roterande dina däck varje 5. 000 till 10. 000 miles kommer att göra dem längre och förbättra sina prestationer.

Du behöver:
tröttna tryckmätare
. Luftkompressor (bärbar eller annat).
Air chuck.
Lyftanordningen eller domkraft och fyra pallbockar.
Rörtång eller 1/2-inch-drive inverkan kanon med Hylsnyckelsats.
Momentnyckel eller vridmoment pinnar (för påverkan pistol).
 


1.
Leta däcket skylt på fordonet. Det kommer att avslöja det rekommenderade däcktrycket för samtliga däck. I vissa fall, den bakre och främre däck använda olika lufttryck på grund av viktfördelning. Plakatet är vanligtvis på förardörren jamb, men informationen även finns i instruktionsboken för fordonet.
2.
Använd lufttrycksmätare kontrollera och justera lufttrycket i alla fyra däcken. Eftersom däcken roteras, justera de bakre däcken till det rekommenderade lufttrycket i framdäcken och främre däck till det rekommenderade lufttrycket i bakdäcken (om de är olika).
3.

Inspektera sidoväggar av däcken för att avgöra om de är enkelriktad däck, vilket skulle begränsa det sätt du behöver för att rotera dem. En pil eller ordet "utanför" stämplat på sidan av däcken (i den naturliga rotation framåt av däck mot fordonets front) kommer att varna dig att däcken är enkelriktad.
4.
Lyft fordonet med en lyftanordning, eller spricka muttrarna löst på alla fyra däck med rörtång om du använder en domkraft och pallbockar. Lossa muttrarna före lyft. Om du använder en lyftanordning, använd inverkan pistol för att ta bort muttrarna när fordonet är i gång. Om att lyfta fordonet på pallbockar, avsluta bort muttrarna när fordonet är i gång.
5.
Demontera de två främre däck, och rotera dem rakt bakåt. Detta kommer att placera förarens däcksidan front på förarsidan bak och passagerarsidan fram till passagerarsidan bak.
6.
Ta passagerarsidan bak, och rotera den till förarsidan front. Ta bort förarsidan bak och vrid den till passagerarsidan fram.
7.
Tillbaka muttrarna och använda effekten kanon med ett vridmoment pinne att dra åt muttrarna med rekommenderat vridmoment specifikationerna för front-wheel-drive fordon (denna information kommer att vara i instruktionsboken). Använd ett diagonalt mönster när åtdragning muttrarna med säte i muttrarna i sina vaggor mer effektivt. Om du använder en skiftnyckel hand vridmoment, ombonade den muttrarna så hårt du kan, spola till hubben, och sedan dra åt muttrarna med vridmoment specifikationerna när fordonet är tillbaka på marken (återigen, med tillämpning av diagonal mönstret).
 

tips och varningar


 

  • Enkelriktade däck är utformade för att placeras på fordonet i den naturliga framåtgående rörelse hos fordonet. Mönstret på dessa däck kommer att bilda ett "V" från ytterkant till mitten av däcket. Dessa däck ska roteras endast i fram-bak bildning, inte kors och tvärs som illustreras i stegen ovan. En fram-bak rotation är också godtagbart för rundstrålande, standard-trampa däck.
  • Du bör också kontrollera storleken på varje däck innan roterande (även stämplat på sidoväggarna av de enskilda däck). Inte vid något tillfälle ska blanda matchade däck på samma axel. Detta kan skada transaxel när de placeras på en front-wheel-drive (eller någon annan) fordon när två olika stora däck på drivaxeln på grund av höjd-förhållande. Däcken bör alltid vara av samma storlek-eller, åtminstone, samma storlek per axel .


Relaterade artiklar


hur ändrar broms glödlampor i en 2006 Audi A4
hur man kan anpassa ett tändstift gapet på en 2000 ford focus sig
Tips för fordringar Bilförsäkringar
hur man roterar däck på en framhjulsdriven bil
vad är orsakerna till bromsen skrika?
hur du ändrar dimljus på en 2003 acura
hur du kontrollerar att Bilförsäkringar matchar värdet på en bil
hur du ställer klockan på 2001 chevy kavaljer
hur man anmäler bedrägeri bilförsäkring
hur du ändrar bromsbelägg på en BMW 323