hemlagad anslutning batteripolen

hemlagad anslutning batteripolen

En batteridriven elektrisk krets kräver två anslutningar till batteriet-ett positivt samband och ett negativt samband. Varje batteri kabel kräver en anslutning batteripolen för att ge ett gränssnitt mellan batteri och batterikabel. En batteripolen kontakten måste vara en bra elektrisk ledare, annars kommer batteriet kabeln överföra lite el på grund av resistiv förluster

Du behöver:.
Skiftnyckeln och Tänger (eller korrigera storlek box nycklar) Batteri post och terminal rengöring av verktyg.
Handskar (tillval).

Hur batteripolerna Arbete

Batteripolerna ansluta till antingen positivt eller negativt inlägg på en bly-syra batteri, eller den positiva eller negativa polerna av andra typer av batterier. Dessa terminaler tjänar som gränssnitt mellan batteri kabeln och själva batteriet.

Batteripolerna är gjorda av material som hög elektrisk konduktivitet. Vissa batteripolen kontakten tillämpningar (såsom ficklampor och bärbara radioapparater) kan kräva hundratals samband och cykler urkoppling. Därför är vissa batteripolerna typiskt tillverkat av relativt billig elektriska ledare, såsom koppar och mässing.

Skapa batterianslutning Connector

Batteri Terminalanslutningarna variera beroende på vilken typ av batteri kontakten ska användas med, och på hur ofta batteriet måste bytas. En låg spänning batteri till exempel en disponibel enda cell AAA-batteri kommer att kräva en liten, flexibel och billig kontakt. En 12-volts bilbatteri, å andra sidan, kommer att kräva en stor, robust kontakt som kommer att pågå under en lång tid.

För att skapa en anslutning batteripolen för en liten alkaliskt batteri, använda små, tunna bitar av koppar, mässing eller aluminium. Batteriet kontakten måste ansluta tätt mot batteripolerna. Använd en fjäder-typ kontakt för den negativa (platt) batteriklämmor. Använd en platt kontakt för den positiva (bump formad) batteriklämmor.

När man använder aluminium som batteripolen kontakten med en mekanisk koppling som en skruv i kontakt ledningarna Strömenhet till terminalerna. Aluminium kan inte lödas till koppartråd.

För att skapa en anslutning batteripolen för ett stort bilbatteri, använd en stor (4 cubic inches eller större) del av koppar eller mässing. Välj en pjäs som kommer att omge den batteriklämmor utan att täcka upp på batteriets pol. Löd batterikabeln till batteriet terminalen för att skapa en permanent anslutning.


Relaterade artiklar


fordon smog certifiering i Kalifornien
hur man identifierar en Cheva automatisk växellåda
Definitionen av drivrem
hur man kan anpassa ett tändstift gapet på en 2000 ford focus sig
hur man ändrar min vindrutetorkare på en 2003 Camry
hur man roterar däck på en framhjulsdriven bil
hur man byter ett batteri nyckel i en 2006 Saab
oljefilter definition
vad är orsakerna till bromsen skrika?
hur man installerar en termostat på en Dodge RAM 1500