Hur man vet om en motor blocket är spräckt

Hur man vet om en motor blocket är spräckt

Av alla kuggarna att hålla en bil som körs optimalt på vägen, ingen är viktigare än en bils motor. Tyvärr kan en sprucken motorblocket orsaka prestanda problem med en bil, och i tid kan orsaka en bil för att sluta köra helt och hållet. Lyckligtvis finns det sätt att identifiera en spricka i motorblocket, som kan hjälpa till att leda till reparationer
1.
Titta efter läckande motorns kylvätska, framför allt eftersom det rinner ur botten på en bil. Detta är en kontrollampa tecken på en sprucken motorblock, och i tid, kan orsaka en motorn överhettas.
2.
Kontrollera instrumentpanelen och kolla mätare. Om någon av instrumentpanelen tänds, oavsett om det rör till olja eller kylvätska, kan detta betyda en spräckt motorblock. Dessutom, om temperaturmätare börjar signal överhettning, skulle detta kunna innebära motorns kylvätska läcker, som är en potentiell tecken på en sprucken motorblocket.
3.
Kontrollera om extra rök kommer ut av en bil avgasrör. Även ett visst belopp är vanligt, extra mycket-lång spår som kommer ut ur ett avgasrör. -. Kunde betyda en spräckt motorblock
4
Se om en bil radiatorns blandning av motorns kylvätska och vatten är optimal. Detta bör vara hälften vatten, hälften frostskyddsvätska, i de flesta fall (det ofta anges på antifrysmedel flaska instruktioner). Om blandningen inte är korrekt, kan detta leda till att blandningen att frysa, vilket kommer att spricka i motorblocket.


Relaterade artiklar


hur man använder en laddare bil batteri
hur man byter en vindrutetorkare på en 2000 Audi A4
Ford F150 avlägsnande kick panel
hur du ändrar strålkastaren på ett 2005 GMC pickup
hur man byter bakre jet Vindrutespolare på en 1998 ford escort vagn
hur du tar bort en strålkastare på en Chrysler Aspen
hur man tvättar, polera & vaxa en bil
nackdelarna med en ångturbin
hur man rengör mag hjul
hur buff klarlack Auto Paint