mazda förgasare information

mazda förgasare information

Hitachi, Nikki och Mikuni är bara några av namnen är förknippade med Mazda varumärke förgasare. Mångsidig och innovativ teknik har gjort det möjligt Mazda att inkludera delar av fordonet som optimerar fordonsindustrin prestanda. Förgasare är direkt kopplade till bränsle och luftdistribution i motorn. Mazdas förgasare är en viktig faktor i hur bra och hur länge dess fordon funktion på topp

Du behöver:.
Stjärnskruvmejsel

Historia

Mazda Motor Corporation har. varit i branschen sedan 1931. Huvudkontoret finns i Japan, men dess fordon säljs över hela världen. Med Ford Motor Company som dess största aktieägare har Mazda Motor Corporation vunnit popularitet för tillverkning prisvärda bilar. När det kommer till förgasarna installeras i Mazda fordon finns ett antal varianter som finns. Variationen av designen är vad som normalt påverkar flödet av luften.

Typer

Mazda-motorer kan innehålla en enda förgasare eller flera förgasare. Den förgasare kan antingen vara två fat eller fyra fat, och de kommer att ha en upp-utkast, ned-utkast eller sida utkast design. Olika företag erbjuder Mazda eftermarknaden förgasare. Enligt Kalifornien Naturvårdsverket, måste ersättning förgasare för Mazda och andra fordon anges som beskrivs av Air Resources Board. Om inte, de ". . . måste ha en verkställande för att vara lagligt för gatbruk. "

Funktion

fat eller svalg av Mazda förgasaren tillåter luften att flöda genom motorn ordentligt. Den innehåller en ventil som styr rätt blandning av luft och bränsle. Denna blandning distribueras och reglerar varvtal och kraft. Den äldre Mazda motorer innehålla uppvind förgasare, som gör att luften att flöda under förgasaren och utträde ur toppen. Den uppvind förgasare ersattes av "side-utkast modell sådana. I 1992 års Mazda MX-5 fordon innehåller dubbla förgasare sida utkast. Denna konstruktion skapades i ett försök att hjälpa till att reglera hastigheten mer effektivt.

Betydelse

Det är en viktig orsak till varför en korrekt förhållandet luft och bränsle som behövs i fordonets motor. För mycket eller för lite bränsle i blandningen kan vara skadliga. Antingen fall kan leda till att slösa gas, vilket minskar effektiviteten i motorn. Detta resulterar i att köpa mer gas och få mindre hästkrafter. Mazda förgasare är utformad med detta faktum i åtanke. Designen tros öka prestandan hos Mazda fordon, och anledningen till att utmärkelser som "10 Bästa" för 1992 MX-5 Miata.

Varning

Dålig motorns prestanda är bara början av ett fordons problem när förgasaren inte är i topptrim. I slutändan kommer motorn att börja fel och eventuellt sluta fungera helt. För att behålla din Mazda förgasaren är optimal prestanda är det viktigt att följa tillverkarens anvisningar om underhåll och standard service. Detta ingår att ha din förgasare rengöras och inspekteras med jämna mellanrum.


Relaterade artiklar


Ford F150 avlägsnande kick panel
Hur man väljer en däckstorlek för din pickup
hur man gör ett oljebyte på en Kia Sedona
hur man byter en Nissan Quest micro luftfilter
hur man byter bränslefiltret på en 2001 Mitsubishi hägring
fordon smog certifiering i Kalifornien
hur man kontrollerar transmissionsolja i en Cheva Malibu
hur man byter oljefilter på en 1996 toyota corolla
vad man gör om en gastank fryser
hur kontrollerna av vätska servostyrning på en 2001 VW Jetta TDI