Jeep Wrangler timing instruktioner

Jeep Wrangler timing instruktioner

Du kan justera tändningen på din Jeep Wrangler genom att vrida distributören ett par grader. Detta förfarande är möjligt på 4. 2L motormodell bara ändå. På 2. 5L och 4. 0L modeller, styr den elektroniska styrenheten (ECU) tändningen. Innan du börjar, se till att du har rätt timing grad och varvtal på tomgång som anges av fordonstillverkaren. Denna information är placerad på fordonets avgasreningssystem Information (VECI) etikett i motorrummet. Om etiketten saknas, kontakta din bil ägare eller fordonet servicehandboken.

Du behöver:
långskaftad spärrfunktion
. 15-mm-uttaget.
Nya remmen.

Förberedelser för anpassning

Timing din Jeep är bäst när du har kört fordonet i cirka 20 minuter för att kontrollera att motorn har nått arbetstemperatur. Parkera bilen på en säker plats och ställ överföring till Park (automatisk) eller neutrala (manuell), tillämpa "Parkering" bromsar och stäng av motorn.

Leta tidpunkten skalan på fall täcka ovanför vevhuset remskiva på motorn fronten och i skåran på vevhuset trissa eller vibrationer dumper, precis intill tidpunkten skala. Om de är svåra att se, rena skalan plattan och remskiva. Markera sedan märken med vit krita eller korrigeringsvätska.

Anslut en tidsplan ljus till batteriet och klipp kabeln med liten rektangulär låda i slutet av tändkabeln på den första cylindern ( cylindern närmast framför motorn). Koppla sedan loss det datoriserade Emission Control (CSC) system tråd Vakuumbrytaren. Denna tråd är placerad på toppen av ventilkåpan. Dessutom koppla slangen på distributören och anslut slangen med en stjärnskruvmejsel av rätt storlek.

Se till att tidpunkten ljuset kablarna ur vägen för rörliga delar. I alla tider, under detta förfarande, vara medveten om den roterande fläkten så att du inte rör den av misstag med händerna eller med en utrustning.

Timing tändsystemet

Starta motorn, öka tomgång på 1600 varv /min och justera tomgång till numret som anges på etiketten VECI, efter förfarande som beskrivs i samma etikett. Om du inte har denna etikett, rådfråga din bil ägare eller fordonet servicehandboken.

När den är klar, sikta tidpunkten ljuset till graderad skala på framsidan fall täcka och se vilket nummer på skalan spåret på remskivan pekar på. Om du behöver justera den, lossa muttern på distributören-anläggningen klämma. När du sedan punkt tidpunkten ljus på skalan, ta distributören vid basen och rotera den långsamt medurs eller moturs, till Passa in skåran på vevhuset trissan till motsvarande grad som anges på VECI etiketten. Dra sedan åt distributör klämman. Dubbelkolla och se skåran fortfarande pekar på rätt nummer.

Efter det, du kan ansluta slangar och korrigera tomgångsvarvtalet till en angiven på VECI etiketten. Sedan stänga av motorn och ta tidpunkten ljus.


Relaterade artiklar


Vilka är funktionerna av en oavbruten strömtillförsel?
1998 blazer nyckellösa fjärrprogrammerar instruktioner
hur man byter en bakre bromsok på en Audi
skäl en bil brinner mer gas än den borde
bildäck tips
hur man rengör strålkastarna enkelt
hur man byter olja i en 2002 Toyota Camry
hur man bestämma åldern på allmänna däck
Hur kan jag rensa upp blå krom motorcykel avgaser?
hur man rengör och tar bort krita från en bilbarnstol