Syftet med syntetisk olja

Syftet med syntetisk olja

Motorolja, antingen syntetiska eller oljebaserade, är en tvingande komponent i driften av din bil, lastbil eller SUV. Motorolja smörjer din motor för att förhindra skador från friktion som orsakas av rörliga delar och skydda den från rost och korrosion. Motor olja hjälper också sprida värme från rörliga delar i motorn

Oljebaserade Vs. Syntetiska

Oljebaserade motorolja försämrar från värmen och trycket inne i motorn, ändra dess kemiska sammansättning. Den oxideras och lämnar slam (skadande resthalter) inuti motorn. Syntetisk motorolja värmetåligt bättre, överskrida gränserna för oljebaserade motoroljor, och eventuellt öka livslängden på din motor.

Fördelar med syntetisk olja

Syntetisk olja är konstruerad för att tåla höga temperaturer så att de kemiska komponenter bryts inte ner. Syntetisk olja är också hållbar i extrem kyla, så att när du startar din bil oljan rinner snabbt i hela motorn. Petroleumbaserade motorolja tjocknar i kyla så det är inte kunna flöda snabbt i hela motorn.

Överväganden

Syntetisk olja är dyr, nästan fyra gånger så mycket som oljebaserade motorolja. En oljebaserad oljebyte som kostar $ 20 kunde vara nästan $ 80 för syntetisk olja. Men eftersom syntetisk olja är mer hållbart, är oljebyten behövs inte så ofta, kompensation för kostnaderna. Petroleumbaserade olja behöver bytas ungefär var 3. 500 till 7. 500 miles, men syntetiska oljor kan erbjuda dubbel livslängd.

Syntetisk olja Blend

Trots skillnaderna mellan petroleumbaserade motorolja och syntetisk motorolja, de kan blandas för att skapa vad som kallas en syntetisk-blandningsolja. Syntetisk-blandningsolja innehåller vanligtvis ett förhållande med 70 procent petroleumbaserade olja till 30 procent syntetisk olja. Syntetisk-blandningsolja erbjuder många av fördelarna med helsyntetisk olja, men är inte så dyrt.

Expert Insight

Även syntetisk olja överträffar oljebaserade olja, kan du inte vara igång din bil i förhållanden (extrema temperaturer, racing, bogsering tunga laster) som kräver de ökade kostnader och skydd av syntetisk motorolja . Kolla din instruktionsbok för att se vilken typ av motorolja rekommenderas.


Relaterade artiklar


hur man byter en strålkastare på en 1995 Eagle Talon
hur du tar bort en 2001 chevy ljus kavaj svans
hur man byter strålkastare i en 2001 chevy kavaljer
hur man byter en 2007 Honda Civic motorns luftfilter
hur man byter strålkastare i en Datsun 280zx
hur man hittar bilar med låga priser Bilförsäkringar
hur man byter en frontlinje bromsok broms
hur man tar betalt min lastbil med R134a
hur man rengör ut lack i en gastank
hur du lägger transmissionsolja till en 93 Mazda MX-3