bilbatteri laddning instruktioner

bilbatteri laddning instruktioner

Även under normala driftsförhållanden finns en liten risk för ditt bilbatteri explodera. Batterier avger vätgas som är brännbart, och människor har drabbats av batteri delar eller stänk syra under en explosion. Oddsen är mycket liten, att vara säker, och det är inte meningen att skrämma, utan snarare att utbilda lekmän om hur man på ett säkert sätt utföra uppgiften att ta ut din bil batteri

Försiktighetsåtgärder

Använd sunt förnuft att förhindra en olycka under arbetet laddaren bilbatteri. Använd skyddsglasögon som täcker dina ögon från alla håll. Ta inte med öppen eld eller gnistor någonstans i närheten av batteriet och laddaren. Detta innebär cigaretter, tändstickor eller tändare. Ett annat tips är att ta bort batteriet plattan ovanpå och fylla upp cellerna med vatten innan laddning. Detta hjälper slänga alla vätgas som kan vara lurar. En sista bit av säkerheten råd är att göra alla anslutningar innan du ansluter laddaren till vägguttaget.

Under huven

Sätt på batteriladdaren byta till "off" och koppla den. Kontrollera inlägg på batteriet för att vara säker på att du vet vilket är positivt (rött eller markerat med ett "+"-tecknet) och som är negativ (svart färg eller märkta med ett "-" tecken). I det följande antar din bil har en negativ jord, vilket de flesta gör. Om du av någon anledning, du misstänker din inte har en mekaniker titta på den för att kontrollera. En del nyare bilar har en fjärrkontroll positiv post för laddning på avstånd från batteriet. Använd som om du har det, men oavsett är det första steget i kontakt den röda (positiva) klämma ur batteriladdaren till den röda inlägget på batteriet. Anslut den svarta klämman från laddaren till motorblocket eller en del av bilens metallram. Ställ spänningsomkopplaren på batteriets typ-antingen 6 eller 12 volt. Vissa laddare har en timer, som du kan nu ställa in. Anslut nätkabeln till ett jordat uttag. Rör inte laddaren klipp medan laddaren är ansluten och laddning. Det bör finnas en amperemeter mätare på den enhet som visar processen pågår. Efter att batteriet har laddats, dra ur sladden, stänga av brytaren och koppla bort klämma kablarna från bilen ramen först, sedan det positiva inlägget.

Utanför Laddning

Förfarandet för laddningen av ett batteri utanför fordonet är praktiskt taget densamma, förutom att du inte kommer att använda en bil ram för de negativa klämma bilagan. Med laddaren satt till "off" och urkopplad, först fast den röda klämman till den positiva batteripolen, sedan den svarta klämman till den negativa batteripolen. När laddningen är klar, följ tidigare instruktioner för att koppla ur och koppla bort laddaren från batteriet.


Relaterade artiklar


hur man byter en termostat på en 2006 chevolet impala
hur man byter luften i kabinen filtret i en Volvo S60
hur man byter tändningslås på en 1998 Ford F-150
hur man byter bränslefiltret på en 1992 Mercury Cougar
hur du tar bort en vindrutetorkare på en Ford F-250
hur till check transmissionsolja i en 1999 toyota corolla
Hur ändrar jag termostaten i en 1993 Pontiac?
hur man byter ett luftfilter på en Cheva van uttrycka 1500
bilbatteri underhåll
hur man byter passagerarutrymmet filter av ett 2000 Silverado