hur reparera Ford Ranger bromsar

hur reparera Ford Ranger bromsar

Ranger är den minsta lastbil från Ford Motor Co, och som sådan kan man lättare utföra löpande underhåll och reparationer på dem än på större truckar i Fords flotta. Utföra en broms jobb på en Ford Ranger kan göras på en halv dag om du har rätt utrustning och reservdelar. Ranger är utrustad med skivbromsar fram och trumbromsar i bak, så det är bäst att arbeta på en axel i taget

Du behöver:.
Hjulblock
Skyddsglasögon.
Rörtång.
Domkraft.
2 pallbockar.
Broms ren.
Hylsnyckelsats.
Bromsbelägg och rotorer.
Vitt litiumfett.
Bromsbackar och trummor.
2 bakbroms hårdvaran.
Hjullager fett.


1.
Ställ åt parkeringsbromsen och chocka bakhjulen. Arbetar under ett fordon kan vara farligt, så se till att Ranger stannar där för hela förfarandet.
2.
Sätt på ett par skyddsglasögon, och använda en rörtång för att lossa muttrarna på framhjulen. Ta inte muttrarna helt off, lossa dem bara tillräckligt så att du kan ta bort dem för hand när däcken är från marken.
3.
Placera domkraften under höger främre ramen och lyfta Ranger noggrant. När den är tillräckligt hög, placera en pallbock under ramen bredvid Jack och långsamt låta Ranger ner tills den vilar på stativet. Upprepa detta på andra sidan.
4.
Avlägsna muttrarna samt hjul för hand. Du bör nu ha enkel tillgång till bromsrotortemperatur och bromsoket.
5.
Bort bromsoket skruvarna som håller bromsoket på spindeln, med hjälp av en hylsnyckel. Dra av bromsok från rotorn med handen. I vissa fall kommer rotorn glida av axeln. I andra måste du ta bort församlingarna hjullager. Om du tar bort hjullager, ställa in dem någonstans säkra för återmontering. Skjut den gamla kuddar av bromsoket.
6.
Montera den nya rotorn och kuddar i baksidan av hur du tog bort dem och sedan installera om bromsok. Rengör bromsok bilderna, därefter smörja in dem med vitt litiumfett. Dra åt bultarna bromsok säkert med hylsnyckel.
7.
Tillbaka hjulet och upprepar steg 1 till 6 på motsatt sida av Ranger.
8.
Ta bort domkraften och lade lastbilen tillbaka på marken genom att sänka domkraften. Dra den främre muttrarna. Blockera framhjulen så att fordonet inte kan rulla.
9.
Lossa bakre muttrarna med rörtång och använda Jack och står för att säkert höja bakdelen av trucken i samma sätt som ni tog fram.
10.
Ta bort den bakre bromstrumman för hand för att komma åt skorna. Ta bort och byta ut skor och hårdvara, med vitt litiumfett att smörja kontaktpunkterna i hårdvara.
11.
Installera den nya trummor, sedan tillbaka hjulen och ställa bilen tillbaka på marken.
12.
Dra åt den bakre klacken nötter, och ta bort klossar från framhjulen.

tips och varningar


 • Spraya utsatta bromsar noggrant med broms renare att ta bort eventuella bromsdamm innan du arbetar på dem . Lägg en dropplådan under bromsarna innan besprutning
 • bromsdamm har visat sig vara farligt vid inandning. Inte andas in den samtidigt som man gör jobbet


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar strålkastare på en 2001 Grand Am
  hur man passar nya torkarblad
  hur man byter en strålkastare på en 2003 Hyundai Sonata
  hur ändrar bältet i en 1994 Jeep Grand Cherokee
  hur du ändrar bränslefiltret på en Windstar
  hur man kontrollerar transmissionsolja i en ford explorer
  hur man återställer ljuset oljebyte på en 2001 Chevrolet Silverado
  hur man byter en strålkastare slår på en 1999 förorts
  hur du tar bort cigarettrök från en bil att använda naturliga produkter
  hur man byter en gångjärnstappen i en bildörr