Hur du laddar ett extra batteri när du kör bil

Hur du laddar ett extra batteri när du kör bil

Laddning ett extra batteri när du kör bil är enklare än du kanske tror. I åratal har husvagnar gjort detta-att ta ut en "hus" batteri för användning när motorn var borta med hjälp av en batterifrånskiljare som gör att avgiften, men också skyddar ditt huvudbatteriet. Det viktigaste att tänka på är var du ska placera dina extra batteri, När du har bestämt, kan du installera ett system för laddning av ett extra batteri i ca 20 minuter

Du behöver:.
Batteri spännband
. Batterifrånskiljare (diod typ).
Borra (om det behövs).
Plåtskruv (om det behövs).
14-gauge wire.
Ring kontakter.
Elektriska tänger (Crimp-och-band typ).


1.
Koppla bort kabeln från den negativa posten som din huvudsakliga batteriet.
2.
Placera
ditt extra batteri i bilen och fäst batteriet slips nedgångar för att hålla den på plats. Använd befintliga bultar för ett ankare för oavgjort nedskrivningar eller borra och montera slips nedgångar med plåtskruvar.
3.
Fast batterifrånskiljare till brandväggen i din motorrummet. Om du inte hittar en lämplig storlek bult /skruv för att "åka snålskjuts" off (ta bort muttern på en befintlig bult och kopplar den isolatorn att det), kör en plåtskruv med en borr i bilen ram att fästa isolator.
4.
Spåra kabeln från batteriet inlägget på generatorn (märkt "B" eller "B +") till bilens säkringsdosa. På den motsatta änden av säkringen generatorn ledningar till, bifoga en tråd och kör detta till tjänsten märkt "IN" på batteriet isolator. Strip och pressa en ring kontakten på slutet av din ledare att bifoga det till posten, snarare än ringlande metalltråd kring post, din anslutning blir mer tillförlitliga detta sätt.
5.
Fäst en tråd från "OUT" inlägg på batterifrånskiljare och kör det till den positiva inlägget på ditt extra batteri.
6.

Jorda mittpost av batterifrånskiljare direkt till ramen på din bil genom att fästa en tråd som förbinder inlägg till en bult eller skruv som går genom ramen.
7.
Run en tråd från den negativa posten som din extra batteri vid golvplattan på din bil. Kontrollera att anslutningen är direkt till metallen på formen och inte till någon plast kroppsdelar. Anslut den negativa kabeln till din huvudbatteriet.

Tips och varningar


 • skarvhylsor ringen på din tråd där det praktiska (jordning till ram bultar eller tjänster). Detta hjälper till att forma en stabilare anslutning än bara ringlande metalltråd runt stolpen.
 • Se till att inlägg på din extra batteri är täckta och skyddade från all kontakt med fordonets ram eller någon last som du kan bära. Oavsiktlig kontakt kunde kort i batteriet och orsaka en explosion.


 • Relaterade artiklar


  hur reparera en skråma på en hyrbil
  hur du vill justera strålkastarna i en Toyota Prius
  Hur man säljer en icke kör bil
  hur man kör billigare och spara pengar
  Hur kör bilar på kemiska reaktioner ?
  Hur man säljer en icke kör bil
  hur man kör bil i backväxel
  hur man skall avgöra hur många flaskor bilen har
  Hur du laddar ett extra batteri när du kör bil
  hur man kör bil