hur man kör bil

hur man kör bil

Oavsett om du är en ny drivrutin eller inte, det finns alltid mer att lära om hur man kör bil. Att köra bil är mycket mer än förmågan att veta hur man gör bilen gå framåt, vänd och stoppa samt köra en bil innebär en förståelse för hur man förhandlar andra bilar, väder och veta hur man gör "4 Points" en vana . Sunt förnuft och uppmärksamhet är också centrala
1.
Spänn fast säkerhetsbältet innan du ens satte nyckeln i tändningen och kontrollera att alla passagerare göra det så bra. Säkerhetsbälten kommer att förhindra skador och rädda liv i händelse av en olycka. Detta är den viktigaste delen av att veta hur man kör bil -. . Förståelse för att en bil kan orsaka stora skador
2
Slå på bilen och kontrollera din mätare (exempelvis vattentemperatur eller oljetryck) för att se till att de fungerar normalt. Allt som verkar ovanlig bör utredas omedelbart, inte bara för säkrare körning, men också för att undvika dyra reparationer på vägen om de orsakar problem.
3.
Kontrollera dina speglar. Se till att du kan se de områden vid sidan av och bakom bilen, vilket är avgörande när du kör på en väg eller motorväg. Göra nödvändiga ändringar innan du sätter bilen i enhet.
4.
Kontrollera din omgivning. Uppfarten eller gatan som var tom när du kom in i bilen kanske inte är så nu. Cyklar, bilar eller någon som går kan plötsligt har angett den väg du planerar att vidta. Kontrollera dina speglar igen innan du drar ut.
5.
Använd "4 Points"-regeln vid bilkörning. Fortsätt röra ögonen från vägen (genom vindrutan) till förarsidan spegel, passagerarsidan spegel, och backspegeln i en ständig cykel när du kör. Spendera inte mer än en sekund eller två att titta på varje.
6.
Följ alla skyltar och hastighetsbegränsningar och varningsskyltar. Hastighetsgränser och förslag är inte slumpmässigt utan kommer från de tekniska specifikationerna för den hastighet som kan upprätthållas på planen och kurvan av det konstruerade vägen.

Tips och varningar


 • Håll ditt sinne på din körning genom att undvika att äta, dricka, prata i telefon eller göra andra aktiviteter under körningen. Ett bra sätt att bryta dig av "dåliga körvanor" är att lära sig den faktiska vikten av din bil och påminna dig själv om skadan som kan orsakas om du skulle tappa kontrollen över den.
 • Speed är den enda vanligaste grundämnet i bilolyckor. Följa hastighetsgränserna, sakta ner i dåligt väder och, vid tveksamhet om väglaget framåt, var försiktig.


 • Relaterade artiklar


  hur man kör bil manuell växellåda eller lastbil
  Hur man säljer en icke kör bil
  Hur man säljer en icke kör bil
  Hur du laddar ett extra batteri när du kör bil
  Hur kör bilar på kemiska reaktioner ?
  hur reparera en skråma på en hyrbil
  hur du vill justera strålkastarna i en Toyota Prius
  hur man kör bil med manuell växellåda
  hur man skall avgöra hur många flaskor bilen har
  hur man kör bil i backväxel