Hur kör bilar på kemiska reaktioner ?

Hur kör bilar på kemiska reaktioner ?

Bilar ger oss ett sätt att färdas långa sträckor i hög fart med mycket lite arbete . Men du kan inte få någonting för ingenting . Genom en serie kemiska reaktioner , bilar vrid pumpas bränslet till energi för att få dig från punkt A till punkt B.

lagrad energi

Bensin består huvudsakligen av medelstora kolväten , ett finare ord för kedjor av kolatomer sammankopplade med väteatomer runt utsidan . Dessa molekyler , med lite syre kastat in kan konfigurera till koldioxid , kolmonoxid och vatten ( och några andra biprodukter ) , men det tar värme för att få dem där ( med andra ord , du måste bränna det) . I denna konfiguration , de är mer stabila och har mindre inre kemisk energi , så övergången från det ena till det andra utsläpp mycket energi i form av värme .

Kemisk reaktionsteknik

En bilmotor använder denna reaktion push dess kolvar . Inuti kolven kamrar , är gasen sprutas in i luften ( för att blanda den med luftens syre ) och antänds därefter . Reaktionen ( i princip en liten explosion ) värmer upp allt , gör att luften expanderar och tryck kolven utåt . Detta är hur motorn omvandlar bensinens kemisk energi till mekanisk kraft .

Mekaniska Omvandling

Alla kolvar ansluta till en roterande axel , tidsinställda så att när reaktionen går av och den varma luften pressar ut dem , de trycker med axelns rotation . På så sätt är den kraft från expanderande gas som används för att sätta vridmoment på axeln så att den kan driva bilen framåt .


Relaterade artiklar


hur man rengör bil mattor
hur man kör bil i backväxel
hur man skall avgöra hur många flaskor bilen har
hur man kan spara gas när du kör bil eller lastbil
Hur kör bilar på kemiska reaktioner ?
hur du vill justera strålkastarna i en Toyota Prius
hur man kör billigare och spara pengar
hur man kör bil
Hur du laddar ett extra batteri när du kör bil
Hur spärren på en handskbox arbete?