hur man skall avgöra hur många flaskor bilen har

hur man skall avgöra hur många flaskor bilen har

Generellt har varje cylinder ett tändstift. Även om du inte kan se tändstift, kan du se tändkablarna som är kopplade till var och en av dem. Räkna tändkablarna och du har vanligtvis räknade flaskor

Du behöver:
Automotive Repair Manual


1
Öppna huven
2.
Hitta tändkablarna. De tändkablarna sitter på toppen eller sidan av motorn, och är oftast blå, svart eller röd. De sitter på den andra änden till fördelarlocket. Ibland tändkablarna är numrerade.
3.
Observera att V-formad motorer har tändkablarna på båda sidor om motorn. Dessa typer av motorer har sex eller åtta cylindrar. Undantagen är gamla VW buggar och bussar, Suburus och några Alfa Romeo, som har V-formade motorer (eller ibland "boxer"-motorer med två-och-två flaskor horisontellt) och fyra cylindrar.
4.

Räkna antalet tändkablarna.
5.
Förstå att antalet tändkablarna är lika med antalet cylindrar för de flesta bilar.

tips och varningar


 • Bilar med dubbla tändsystem, till exempel vissa Nissan byggda efter 1980, har gnista två kontakter för varje cylinder.
 • Ovanstående riktlinjer kommer inte att fungera för roterande motorer. En roterande motorn har fyra tändkablarna men bara två cylindrar.
 • flesta bilar har fyra, sex eller åtta cylindrar, även om vissa har tre, fem eller tio. Generellt gäller att ju fler cylindrar en bil har, desto större motor och mer effekt bilen har.


 • Relaterade artiklar


  Hur du laddar ett extra batteri när du kör bil
  hur man skall avgöra hur många flaskor bilen har
  hur man kan spara gas när du kör bil eller lastbil
  hur man kör bil i backväxel
  Hur spärren på en handskbox arbete?
  Hur man säljer en icke kör bil
  Hur kör bilar på kemiska reaktioner ?
  hur man kör bil manuell växellåda eller lastbil
  hur man kör bil
  hur man kör bil med manuell växellåda