hur du kontrollerar dina däck

hur du kontrollerar dina däck

För att säkerställa att dina däck håller längre, ge dig bättre gas körsträcka och en jämnare körning, är det viktigt att kontrollera att dina däck inte är slitna och att lufttrycket i däcken är på den nivå de borde vara. Följ dessa enkla steg för att säkerställa att det totala resultatet i dina däck bibehålls

Du behöver:. .
Mönsterdjup indikator
Lufttrycksmätare.
Luftpump.


1.
Skruva ventilhuven på däcket på din bil. Var noga med att hålla locket närheten eftersom det kommer att behövas senare för att täcka ventilen.
2.
Placera lufttrycksmätare över öppningen av ventilen där locket fanns. Kontrollera att mätaren är ordentligt på ventilen.
3.
Jämför tryckavläsningen av mätstickan till antalet användarhandboken (eller ibland sidodörr) säger att däcket ska vara på.
4.
Om trycket beloppet är mindre än det rekommenderade beloppet, tillföra mer luft till däcket med hjälp av en luftpump (finns på de flesta bensinstationer eller auto /hem förbättring butiker) och upprepa kolla tills däcktrycket är på en tillfredsställande nivå.
5.
Byt ut ventilen locket genom att skruva på ordentligt.
6.
Använd ett mönsterdjup indikator för att vara säker på däcket fortfarande har tillräckligt mönsterdjup. Om inte, måste den bytas ut.
7.
Titta över däck, kontrollera om det finns några sprickor, spik eller en ojämn mängd slitage på dina däck. Några av de vanligaste problemen som orsakar däcken skadas förr är över inflationen, enligt inflation och förskjutning.
8.
Inspektera inre däcksidan. Om det finns en vätska, kan det innebära att din broms vätska läcker. Om så är fallet, kontrollera bromsarna.
9.
Upprepa steg för alla 4 däck.

Tips och varningar


 • Kontrollera däcken när bilen inte har körts längre än en mil under de senaste 3 timmar.


 • Relaterade artiklar


  hur man underhåller och förlänga livslängden på bilens däck
  hur man byta däck på ett fordon
  hur man ansöker däck dressing
  hur man roterar däck
  hur man väljer rätt däck
  hur man blåsa bildäck
  hur man köper vinterdäck
  hur du kan få luft i ett däck
  hur man hittar ett däck läcka
  hur man köper sommardäck