hur man hittar ett däck läcka

hur man hittar ett däck läcka

En punktering kan komma från ingenstans och förstöra din dag. Lyckligtvis är det lätt att diagnostisera vad som orsakade den platta och tillfälligt lösa problemet. Du behöver bara ett minimum av mekanisk förmåga och en del diskmedel för att hitta läckan i däcket

Du behöver:.
Blått band
. Havssalt.
Buteljerat vatten.


1.
Ta bort punktering från fordonet. Detta gör att du kan få en bra titt på slitbanan området, särskilt de inre sidan av däcket.
2.
Inspektera punktering har skärskador, sår eller andra betydande skador. Om du hittar någon av dessa, kan du inte fixa det och måste köpa ett nytt däck.
3.
Sök i slitbanan för eventuella riskerna längs vägarna inbäddade i däcket, till exempel spik eller skruvar. Ta bort alla du hittar och ansluter hålet med ett däck-plug kit. Fortsätt med de återstående stegen eftersom det kan finnas läckor som inte är synliga.
4.
Re-pumpa upp punktering till rätt arbetstryck och lyssna för utströmmande luft. Om du får mycket nära däcket kan du höra vanligtvis luft väsande fram om eventuella läckor. Circle läckor med en markör.
5.
Gör en lösning av vatten och diskmedel med kök diskmedel. Häll såplösning på däcket, och platser där luften läcker ut ska skapa bubblor i tvållösning. Circle några läckor med en markör.
6.
Ta punktering ska lagas. Även om du kunde täppa till hål, det är bara en temporär fix. Den enda permanenta fix för ett läckande däck är en patch installerad på insidan av däcket av en professionell.


Relaterade artiklar


hur man ansöker däck dressing
hur man byta däck på ett fordon
hur man väljer däck dressing
hur man underhåller och förlänga livslängden på bilens däck
hur du kan få luft i ett däck
hur man köper sommardäck
hur man köper vinterdäck
hur man väljer rätt däck
hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
hur man blåsa bildäck