hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck

hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck

. Hålla dina däck på deras rekommenderade trycket kommer att öka sin livslängd, förbättra bilens gas körsträcka och ger dig en mjukare körning

Du behöver:.
Tire Mätare
Mönsterdjup Gauge.


1.
Låt däcken svalna innan du kontrollerar trycket (däck är mer fylld när varmt, mindre kallt).
2 .
Ta av locket från ventilen på 1 däcket.
3.
Tryck på en lufttrycksmätare hårt på ventilen och notera avläsningen. Ljudet av utströmmande luft innebär att du inte har satt in mätstickan ordentligt: det är antingen tryckte på sned eller om du ska trycka på alltför lättvindigt.
4.
Lägg luft för att uppnå rekommenderat tryck, som är noterat på en etikett på förarsidan DÖRRPOST och i bilens manual. Om du överfyllnad, kan du släppa luft genom att trycka på den lilla Metall tapp i mitten av ventilen med en nagel eller spetsen på en penna. Om du behöver gissa, 32 psi (pounds per kvadrattum) är en bra tumregel för de flesta personbilar med standarddäck.
5.
Tillbaka ventilhuven.

6.
Upprepa med varje däck, inklusive reserv (status sina påtryckningar som ofta glöms bort tills den behövs, och då är det för sent).
7.
Kontrollera mönsterdjup. Rekommenderat djup varierar med olika typer av däck. För en standard sedan däck, drev ett öre i slitbanan kan ge dig en grov läsning. Om du kan se några av Lincolns huvud, kan det vara dags att byta däcket. En $ 15 mönsterdjupet mätare kan ge dig en mer exakt avläsning. Det kan också finnas slitagevarnarna inbyggd i slitbanan. . ". Så tolkar din bils däckslitage" om de visar, byta däcket
8
Kontrollera även slitage (se ;) Om trappstegen på utsidan eller insidan är särskilt slitna, kan du behöva rotera dina däck eller har din inställning kontrolleras.

tips och varningar


 • Trycket du ser på däckets sidovägg är däckets maximalt tryck-ett nummer som du inte vill uppnå om du planerar på bär en mycket tung last i bilen.
 • En långsam läckage kan vara resultatet av en dålig eller läckande däckets ventil.
 • För att säkerställa att du får en korrekt behandling, investerar i en bra lufttrycksmätare (som ska kosta runt $ 20).
 • gå vidare och använda det rekommenderade trycket stämplat på reservdelar s däcksidan att fylla det. En mindre "tillfällig" outnyttjad kräver ca 60 psi.


 • Relaterade artiklar


  hur man väljer däck dressing
  hur man hittar ett däck läcka
  hur man köper vinterdäck
  hur man köper nya däck
  hur man blåsa bildäck
  hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
  hur man underhåller och förlänga livslängden på bilens däck
  hur man byta däck på ett fordon
  hur man roterar däck
  hur man köper sommardäck