Så monteras och balans bildäck

Så monteras och balans bildäck

Det är viktigt att hålla dina däck väl underhållen och korrekt monterade och balanserade, trots allt, det är dessa fyra små gummi patchar som håller dig jordad på vägen. Montering och balansering bildäck kräver speciella verktyg och en erfaren tekniker för att göra jobbet rätt. Här är grunderna i vad det innebär att montering och balansering av däcken på din bil

Du behöver:.
Clinchlossarkraft
. Tire strykjärn eller montering maskin.
Spin balans maskin.


1.
Låt luften ur däcket du vill ersätta. Att göra snabba arbete av detta får ett däck stam borttagningsverktyget.
2.
Break the pärla på det gamla däcket med en pärla brytare. Tryck bara bortom kanten för maximal bead bryta hävstångseffekt.
3.
Kontrollera att du väljer rätt storlek däcket för din fälg. Om detta inte är rätt, ingenting annat kommer att vara heller. Se till att ha en ny ventilspindeln sätta in också.
4.
Använd däck strykjärn eller ett montage maskin för att lägga däcket på fälgen. Var noga med att inte skada både fälgen och däcket under processen. Monteringen Maskinen kan vara en del av spin balans maskin, i vilket fall följa anvisningarna på montering maskinen.
5.
Lägga däcket i spinn balans maskinen. Följ tillverkarens anvisningar och placera hjulvikt där så krävs. En spin balans maskin är en stor del av utrustningen som kan hittas på någon däckverkstad.
6.
Ordentligt ökar dina däck. Rådgör med din bil bruksanvisning för korrekt PSI inflation och kontrollera däcktrycket varje månad för att undvika en risksituation.
7.
Tänk att få en justering. Detta kommer att hålla de nya däcken bär jämnt.


Relaterade artiklar


Så monteras och balans bildäck
hur man hittar ett däck läcka
hur man byter ett punkterat däck
hur man kan eliminera överbelastning rv däck
hur man roterar däck
hur man byta däck på ett fordon
hur man underhåller och förlänga livslängden på bilens däck
hur du kontrollerar dina däck
hur man köper vinterdäck
hur man ansöker däck dressing