hur du lagrar vinterdäck

hur du lagrar vinterdäck

Det är den tiden igen. Varje år slutar det goda ole vintersäsongen med en sak i åtanke: vinterdäck. Hur ska förvaras vinterdäck och var de ska gå är vanliga frågor varje år för dem som lever med säsongens snö. Följ stegen nedan för att ta reda på vad man ska göra

Du behöver:
Vinterdäck (4)
. Alternativ uppsättning däck (4).
Tire täcker eller lagring påsar (4).


1.
Köp däck täcker från en lokal däckhandlare. Gå till samma plats där däcken köptes eller åtminstone från en butik att försäljningen av samma märke av däck.
2.
Pack varje däck separat i däck täcker. Lagring påsar kommer att fungera lika bra, förutsatt att de är förseglade.
3.
Förvara vinterdäck på en sval, torr plats. Källare och garage är bra lagringsplatser, såväl som temperatur regleras, vatten skjul bevis. Om ingen av dessa alternativ är tillgängliga, kontakta en ansedd däckhandlare som erbjuder däckförvaring.
4.
Stack däcken platt på sina sidor, inte mer än fyra däck hög. Däck staplas mer än fyra höga är instabila och kan välta.
5.
Kontrollera lufttrycket i däcken för varje uppsättning däck när det är dags att montera däcken. Se tillverkarens anvisningar för korrekt lufttryck.

Tips och varningar


 • Elmotorer och svetsare släpper ut skadliga ozon som försämrar kvaliteten på däck. Förvara inte vinterdäck i närheten av dessa poster. Även syre innehåller ozon som bryter däck gummi, så se till att däcket täcker eller lagring påsar är lufttäta.
 • Installera en komplett uppsättning av fyra vinterdäck i stället för montering endast två däck. En komplett uppsättning vinterdäck ger bilen mer kontroll i oförutsägbara, isiga förhållanden.
 • Montera vinterdäck och den alternativa däck på separata, permanenta metall fälgar för att göra säsongens övergångar lättare. Totalt kommer varje uppsättning inkluderar fyra däck fast monterad på däck fälgar. I slutet av säsongen, helt enkelt byta alla fyra vinterdäck till reserverade uppsättning lagrade däck. Separata uppsättningar av däck kommer att minska slitaget hela säsonger, som gör det möjligt varje set att prestera optimalt.
 • Om möjligheten att lagra vinterdäck finns, bara göra det med seriösa däckföretag. Vissa organisationer är "fluga på natten," mottagliga för konkurs. Om bolaget stänger, det ska vara svårt och tidsödande prövning att få dessa däck igen.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
  hur man hittar rätt däcktryck till din bil och korrekt ökar dina däck
  hur man förhindrar ett däck Blowout
  hur man byta däck på ett fordon
  hur man får information bildäck
  hur man köper nya däck
  hur man minimerar problem däck vibrationer
  hur man byter en semi däck
  hur man blåsa bildäck
  hur man byter en bils däck