hur korrekt lagra däck

hur korrekt lagra däck

Om du bor där snödäck behövs, du inför att lagra andra uppsättning däck under lågsäsong. Idle däck kan försämras på grund av naturliga åldrande och oxidation. Ultraviolett ljus och ozon skador kan också förekomma. Denna skada är normalt anges med vansinniga ytor och sprickor. Även om detta är fula, kan den också leda till långsamma läckage eller till och med däck misslyckande på grund av ett försvagat däckstommen. Däck på fordon ofta lider inte av dessa problem, eftersom oljor i däcken kommer upp till ytan eftersom de flex under körning, vilket skyddar gummi. Här är sätt att korrekt lagra däck

Du behöver:. .
Sval, torr lagringsplats
Torr ved.
Stora plastpåsar.


1.
Store däck i en ren, sval, torr och helst mörk plats som är väl ventilerat och luft kan cirkulera. En torr källare är bättre än utomhus eller i en varm garage eller på vinden. Källare tenderar att vara svalare med mer stabila temperaturer.
2.
Store däck borta från motorer, generatorer, ugnar, oljetråget pumpar och omkopplare för att de är källor av ozon.

3.
Placera däck på en bit rent trä och inte på marken.
4.
Om möjligt, förvara däck vertikalt istället för horisontellt stapling för att minska stress och däck distorsion . Om däck måste staplas horisontellt, stapla dem symmetriskt och inte så höga att de orsakar allvarliga snedvridningar av däcken på botten.
5.
Eftersom svart gummi och vitt gummi förvärras annorlunda, stack vitt Letter-däck ytor "vit till vit" och "svart till svart" för att förhindra färgning av vitt gummi.
6.
Täck däck med ett blad av ogenomskinlig eller svart polyetenfolie att begränsa exponeringen för syre och ozon. Ännu bättre, lagra varje däck i en individuell ogenomskinlig och tät plastpåse. Stor gräsmatta och påsar trädgården kommer att fungera. Tejpa påsen stängas för att förhindra att fukt tränger in.
7.
Store däck så vatten inte kan samlas inuti där den kan orsaka skada eller utgöra en grogrund för mygg och andra skadedjur. Att luft kan cirkulera runt alla sidor av däck, inklusive under, för att förhindra fuktskador. Vatten finns kvar inne monterade däck kan faktiskt vända sig till ånga när däcken blir varma på motorvägshastigheter.

Tips och varningar


 • Om däcken lagras samtidigt på hjul, hålla dem uppblåst till minst 10 psi.
 • Förvaras däcken på oljiga golv eller i kontakt med lösningsmedel, olja eller fett. Dessa material kan absorberas av gummi-och försvaga den.


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar rätt däcktryck till din bil och korrekt ökar dina däck
  hur du kontrollerar dina däck
  hur man ansöker däck dressing
  hur du lagrar vinterdäck
  hur man roterar däck
  hur man kan kontrollera vinterdäck till slitage
  hur du kan få luft i ett däck
  hur man väljer rätt däck
  hur man får information bildäck
  hur man minimerar problem däck vibrationer