hur man byter en bils däck

hur man byter en bils däck

Byta däck på din bil kräver användning av dyra verktyg och maskiner och kan inte göras i din uppfart-dessa verktyg är vanligtvis bara finns på mekaniker butiker och garage reparation. Dessa steg kommer att hjälpa dig inspektera dina däck för att avgöra om ersättning verkligen är nödvändigt

Du behöver:. .
Mönsterdjup indikator verktyg
Penny.


1.
Mät mönsterdjup på däcket med hjälp av ett mönsterdjup verktyg. Placera verktyget över en av däcket spår och upp på däcket. Tryck indikatorn trycks ned i spåret. Ta bort verktyget och läs där examen linje på verktyget anger djup i inches. Ett och 1/32nd tum är minsta mönsterdjup på vilken däcket fortfarande utföra ett säkert sätt. Om djupet är mindre än att däcket behöver bytas.
2.
Använd ett öre om du inte har en däckets slitbana indikator. Sätt öre i spåret av däcket. Om du kan se toppen av Lincolns huvud däcket är slitet under gränsvärdena och behöver bytas ut.
3.
Leta efter en slitage bar. Använd barer byggs in i däcket och kommer att gå från ena sidan av slitbanans yta till den andra sidan. Om slitage baren är tydligt i toppen av slitbanan, är däcket slitet och bör ersättas så snart som möjligt.
4.
Inspektera sidoväggar däcket på båda insidan och utsidan. Leta efter utbuktningar eller torr röta. Torr röta kommer visas som små sprickor i gummit ytan av sidan väggen. Dessa sprickor visar att däcket försämras. Utbuktningar i däcket tecken på att materialet är att separera och luften från insidan av däcket är att komma in i separationen. Om någon av dessa ses, måste däcket bytas ut.
5.
Kontrollera punktering på däcket som orsakas av spik, skruvar eller andra vägtrafikanter skräp. En punktering kan oftast kopplas säkert sätt. Men om det finns för många pluggar i ett däck, bör däcket bytas ut.
6.
Ta bilen till ett däck butik eller en bil verkstad för att få däcken bytas om era kontroller visade att byte är nödvändigt.

tips och varningar


 • att få ut längsta livet ur dina däck de bör roteras med jämna mellanrum.
 • alltid rätt lufttryck i däcken. Enligt pumpade däck kommer att ge hög värme för att bygga upp, vilket kan orsaka permanent fel. Över pumpade däck kan minska hanteringen prestanda i extrema situationer styrning.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en bils däck
  hur man kan eliminera överbelastning rv däck
  hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
  hur man ansöker däck dressing
  hur du kan få luft i ett däck
  hur man byter en semi däck
  hur man underhåller och förlänga livslängden på bilens däck
  hur man köper sommardäck
  hur man köper nya däck
  hur man får information bildäck