hur man får mer körsträcka ur din tank och dina däck

hur man får mer körsträcka ur din tank och dina däck

Med ökning av bränslepriserna under de senaste åren, konsumenterna är naturligtvis mer bekymrade över bränsleekonomi. Det finns några saker konsumenterna kan göra för att få mer miles ur sina däck och varje liter gas

Du behöver:. .
Bil eller lastbil
Pålitlig tryckmätare.
Åtagande att spara pengar.


1.
Kontrollera lufttrycket Månatlig

(Vi diskuterade däcktryck i avsevärt djup i en annan artikel här på eHow, men det bär kort upprepa denna vecka som den enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att öka däckens livslängd och bränsleekonomi. )

Över-och-tryck däcken slits ojämnt, rida obehagligt, ofördelaktigt påverka rullmotstånd och bränsleekonomi, och misslyckas eller blåsa ut för fort. Eftersom däcktryck till stor del beror på omgivande temperatur, är det särskilt viktigt att kontrollera lufttrycket i däcken med säsongens temperaturförändringar att bibehålla en säker och korrekt inflation.

Däcken skall pumpas till tillverkarens kalla specifikationer. Dessa specifikationer är olika för varje fordon märke och modell, och kan hittas på en skylt på förardörren, bränsle dörr, bagageluckan, handskfacket, eller konsol, eller i instruktionsboken. Dessa specifikationer har utformats för att säkert bära vikten av varje fordon och dess passagerare.

Däcktrycket ska kontrolleras en gång i månaden med en pålitlig lufttrycksmätare när däcken är "kalla" i morgonen före eller flera timmar efter däcken har körts. När ett fordon drivs genererar väg friktionsvärme och ökar däcktryck, vilket ger ett "hett" tryck läsning. Deflatera varma däck till den kalla specifikation farligt under-Pumpa däcken och få dem att misslyckas, eller blåser ut.

däck som förlorar mer än 1 eller 2 psi i trettio dagar bör kontrolleras för läckor och repareras av en däckspecialist.
2.
Inspektera Däck Monthly

Detta är en enkel fråga om att titta på och känna dina däck på samma gång du kontrollerar din däcktrycket varje månad. Det tar bara en minut eller så per däck.

När du tittar på dina däck, finns det flera saker att titta efter. Leta efter ojämnt slitage, vall eller bulor i slitbanan området, oväntat slitna kanter, särskilt om de är slitna betydligt mer än mitten av slitbanan, oväntat slitna centrala delen av slitbanan, spikar eller andra främmande föremål i slitbanan eller sidoväggarna, sprickor eller nedskärningarna i slitbanan eller sidoväggarna, bubblor /utbuktningar på den inre och yttre sidoväggar, gapande och överdriven väder sprickbildning, särskilt i ett helt varv runt pärla och runt slitbanan på däcksidan) och andra underligheter.

En normal "underlighet" är en grop i sidoväggen, där bälten i sidoväggen överlappning vid en söm och inte sträcker sig så mycket som den omgivande däcksidan. Detta förefaller särskilt märkbart i välja däck från Goodyear. Sådana gropar är en normal företeelse och är ingen anledning till oro.

Förutom att visuellt inspektera dina däck, kan du finna det användbart att känna bära villkoren för dina däck. Gör detta genom att lätt köra handen över mitten av slitbanan så långt runt däcket som du kan; runt båda kanterna av däcken så långt du kan, titta ut för något stålband som kan sticker ut från däcken (dessa kan kuk fingrar och händer och dra blod). Medan känsla dina däck, du också letar efter utbuktningar, bulor, krusningar, smidig fläckar och främmande föremål.

Du måste också komma ihåg att inspektera mönsterdjup när du inspekterar dina däck. Varje däck har slitage barer som går tvärs över slitbanan på däcket. Dessa slitage barer är 2/32nds i höjd. När däcket är slitet ned till slitage barer kommer bära barer göra en smidig, synlig linje tvärs över slitbanan. När någon punkt i slitbanan, även kanterna, bär ner till slitage barer, eller längre, måste däcken bytas ut omedelbart. Däck med 2/32nds trampa eller mindre är olagliga i de flesta stater och orsaka för en snabb biljett.

Om du hittar något ovanligt eller slitna släta på dina däck, ska de omedelbart besiktigas av en utbildad professionell, och bytas ut vid behov.
3.
Balans Rotera däcken efter 5 till 7000 Miles

Även ett däck kan vara dimensionerad för 40K, 65K eller mer miles kan dess livslängd vara allvarligt förkortas genom att inte balansen och rotera dina däck som föreskrivs av branschstandarder.

Ett däck som drivits ur balans under en lång tid kommer hop och utveckla ett ojämnt slitage mönster som blir mer uttalad med tiden påverkar åkkomfort samtidigt, tills däcket är inte längre säker. En ur balans däcket kan också leda till halkade och åtskilda bälten, och för tidigt bär fjädring och styrning komponenter såsom stötar, stöttor, slips länkhuvuden och bussningar, vilket kräver omfattande och kostsamma mekaniska reparationer.

Under normala villkor, framför däcken slits i allmänhet snabbare än bakdäcken, och slitage mer på båda kanterna, därför att de utför mer än hälften av fordonets vikt och uthärda den pågående stressiga kurvtagning. Om dessa framdäcken är aldrig roteras, kommer de att bära mjuka på båda kanterna i förtid.

Avvägning och roterande däck varje 5000-7000 miles kan öka däckets livslängd så mycket som 30%. För att inte nämna att ge förare en betydligt jämnare gång. Det kan vara lättare att komma ihåg att balansera och rotera dina däck med vartannat oljebyte, förutsatt att din olja byts ut 2. 500-3. 500 mil intervall.

Som en sida noterar, i ett fall, körde jag en uppsättning 60. 000 mil klassade däck drygt 80. 000 miles innan jag tog bort det första paret ur tjänst för att förbereda den kommande vintern! Dessa däck var balanserad och roteras regelbundet.
4.
Kontrollera inriktningen varje år

De flesta människor tänker inte på en anpassning till stålband lyser igenom på deras främre däck, men varje fordons anpassning ska kontrolleras en gång per år, enligt branschstandard, för att upprätthålla optimal däckslitage, bränsleekonomi, och fordonssäkerhet.

När ett fordon är feljusterad kan fordonet dra åt vänster eller höger, däck kan bära på antingen inom eller utanför kanten, och /eller slitbanan kan bli fjädervilt. I alla fall om de fordon som inte är anpassad, kommer däcken slits så småningom till den punkt de blir osäkra. Även om ett fordon inte dra, kan det ännu inte anpassats och förslitning däck mycket tidigare än nödvändigt. Feljusterad fordon också uppvisa större rullmotstånd och förbrukar mer bränsle.

Även en dålig däck kan göra en bil eller lastbil verkar dra till vänster eller höger, är ett säkert tecken på en anpassning problem stort slitage antingen kanten av däck, särskilt på framsidan. De flesta anpassningen problem uppstår på framaxeln, men de flesta fordon "bak anpassningen kan också påverkas.

Vissa människor tror att däcken slitna på kanterna: en dålig kvalitet eller dåligt däck. Så är inte fallet. Om ett fordon är ur läge, kommer varje däck sätta på fordonet bär på samma mönster som däcket (s) som byttes ut, eftersom problemet är på fordonet, inte däcken. Du kan sätta den dyraste eller billigaste ekonomin däcket kan du hitta på fordonet, men de kommer båda bära på samma sätt som föregående däck om ditt fordon är felriktad.

Anpassning är inte dyrt. Två hjul väglinjer kostar vanligen ungefär lika mycket som en enda standard passagerare däck och fyra hjul anpassningar kostar bara något mer. Om ett fordon har slitna delar, kommer de delar måste bytas ut för att fordonet skall stämma väl överens. Slitna delar, naturligtvis, kommer att medföra extra delar och arbetsgivaravgifter. Å andra sidan, hoppa över en justering eller ignorerar en anpassning problem innebär för tidigt däckslitage, oftare däckbyte, och minskad bränsleförbrukning.

Om du planerar att ha ditt fordons anpassning kontrolleras vid samma tid varje år kommer det att hjälpa dig att komma ihåg att ha det gjort. Till exempel många av våra kunder kontrollera deras anpassning på våren, före sommaren resor säsong börjar. Det är när många människor gör de flesta av sin körning och ta långa resor över hela landet.
5.
Stop av din lokala däckhandlare

Det kan inte upprepas ofta nog att däcket proffs vet mest om däck och slitage villkor. Om drivrutiner är orolig eller osäker på sina däck av någon anledning, även för bara av bekvämlighetsskäl och sinnesfrid, bör de sluta med sina lokala däckhandlare och be dem att inspektera däcken på deras fordon. På bara några korta minuter, kommer en välutbildad däck teknikern kunna kontrollera korrekt lufttryck i däcken, slitage, mönsterdjup och allmäntillstånd. Naturligtvis kan han eller hon svarar också frågor om kvarvarande mönsterdjup liv etc.

Och om ett däck behöver bytas omedelbart, kan de göra det också, och snabbt få din bil tryggt tillbaka på vägen och ridning smidig.

tips och varningar


 • alltid be en däckspecialist vid tveksamhet
 • Gör det till en månatlig vana att Kontrollera lufttrycket, slitage och skick
 • Shop runt för att hitta ett däck återförsäljare och /eller anpassning specialist du känner dig bekväm om och tillit
 • Lämna däcken ordentligt, hos din lokala däckhandlare, som kommer att återvinna dem. Det är bra för miljön.
 • aldrig över-pumpa ett däck utanför dess högsta trycket stämplat på däcksidan
 • omedelbart tas av ett däck från tjänst som stålband visar eller bubblor eller utbuktningar någonstans på däcket, och ersätta den.
 • Använd inte en dålig däck som beskrivs ovan för ett reservdäck. Under de varma sommarmånaderna kan det explodera i bagageutrymmet eller under fordonet. Ett däck exploderade i en koffert kan blåsa i bagageluckan 3 inches upp sina gångjärn.


 • Relaterade artiklar


  hur man hittar rätt däcktryck till din bil och korrekt ökar dina däck
  hur man får information bildäck
  hur man väljer däck dressing
  hur du kan få luft i ett däck
  hur man får mer körsträcka ur din tank och dina däck
  hur man roterar däck
  hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
  hur man byter en semi däck
  hur man byter en bils däck
  hur man hittar ett däck läcka