hur man hittar rätt däcktryck till din bil och korrekt ökar dina däck

hur man hittar rätt däcktryck till din bil och korrekt ökar dina däck

De flesta människor vet inte hur eller när du ska ordentligt överdriver sina bil eller lastbil däck eftersom de inte fått adekvat utbildning och certifierats (detta tyvärr innehåller en del som har skrivit artiklar om detta ämne). Detta kan resultera i farliga över-eller under-inflation förhållanden som i bästa fall kommer att skada dina däck och i värsta fall kan orsaka en dödsolycka. Här visar jag dig hur man korrekt identifiera och säkert blåsa bilens däck

Du behöver:. .
Vehicle (bil eller lastbil)
Lufttrycksmätare.
Tryckluft.


1.
känner till rätt däcktryck till din bil!

Alla fordon tillverkade under de senaste årtiondena har varit tvungen att vara utrustade med ett fordon plakat. Denna storetikett omfattar inte bara riktigt kallt däcktryck fram och bak däck såsom fastställd av tillverkaren och även OEM däckdimension, hastigheter, lastkapacitet, och annan nyttig information.

Det finns flera vanliga ställen att hitta denna skylt på alla fordon: innanför förardörren, innanför bränsle dörren, inne i bagageluckan, inuti passagerarutrymmet bakre dörren, inne i handskfacket dörren, inuti konsolen dörren, eller i instruktionsboken.

När du har hittat denna storetikett, hitta rätt kallt trycket på bilens däck som bestäms av tillverkaren. Detta kallt trycket kan vara samma för alla fyra däcken eller kan variera från de främre och bakre axlarna.

Antecknar dessa OEM tryck. De är de enda riktiga kylan trycket på bilens däck (om du inte har förändrats väsentligt din däckstorlek från OEM specifikation).
2.
Kontrollera lufttrycket i däcken när däcken är kalla!

däcktryck påverkas av temperaturen. Identiskt pumpade däck kommer att visa olika tryck om man har drivits och en har inte. Den "heta" däck som drivits kommer att visa högre tryck än den "kalla" däck som inte har drivits. Det är viktigt att förstå denna skillnad mellan varmt och kallt tryck.

Däcktrycket ska kontrolleras när bilens däck är "kall. " Cold trycket är trycket i däcket efter att det har satt i flera timmar och inte drivs. Morgnar är en bra tid att kolla lufttrycket i däcken, efter det att fordonet har suttit en natt.

Om kalla däcktrycket är högre än det kalla trycket som anges av tillverkaren, låt luften ur däcket långsamt, kontrollera trycket varje sekund eller så, tills den är på tillverkarens angivna kallt tryck.

Nu däck kommer att vara på rätt "heta" tryck när du kör.
3.
Om kalla däcktrycket är lägre än den av tillverkaren specificerad tryck, drivrutiner bör notera skillnaden mellan detta tryck och angivet tryck sedan köra till närmaste däcket fylla plats (kanske en närbutik) och kontrollera trycket igen nu när däcket är varmt. För detta varma tryck ska bilisterna lägga till skillnaden i faktisk mätt kallt tryck vs anges kallt tryck noterades när däcket var kallt.

Har till exempel ett fordon en bestämd kall däcktryck på 30 psi. Ett däck, dock mätare på 26 psi kall, eller 4 psi lägre än den angivna kallt tryck. Så vi konstatera att det finns en skillnad på 4 psi för denna kalla däck. Detta 4 psi skillnad kommer att behöva läggas till i däcket.

Att lägga till detta 4 psi, skulle vi köra till närmaste däcket fylla platsen. Men nu vår däcket är "varma" och nu mätare på 30 psi, en ökning med 4 psi. Även om detta heta mätare är densamma som den angivna kalla trycket, vi måste fortfarande lägga 4 bar till detta "hot" däck för rätt däcktryck. När denna 4 psi läggs kommer heta lufttrycksmätare nu 34 psi, rätt "heta" tryck för däcket

Kom ihåg:. Detta om samma däck kyls ner efter flera timmar av att inte vara drivna, kommer det kalla däcket tryckmätaren nu stämmer, eller 30 psi.
4.
ALDRIG HÖJA TILL HÖGSTA Tire Pressure!

Det är en vanlig missuppfattning att ett däck s påtryckningar är stämplat på däcksidan. I själva verket detta tryck stämplat på däckets sidovägg är den maximalt kallt tryck som däcket säkert kommer att hålla.

Många däck är klassade för maximalt kallt tryck på 44 psi, så att de däck som ska användas på en mängd olika fordon. Vissa fordon kan endast kräva 30 psi kall tryck, andra kan kräva 38 psi kall tryck. I båda fallen är detta kall tryck lägre än däckets maximalt kallt tryck, så att däcket kan säkert vara installerade på dessa fordon.

Däcken skall pumpas enligt tillverkarens kalla specifikationer som beskrivs i steg 1 till 3 ovan, inte det högsta trycket stämplat på sidan av däcket.

Tips och Varningar


 • Over-pumpade däck, inte ens de som pumpade till maximalt tryck, kommer att orsaka problem med åkkomfort, stabilitet och hantering, ojämnt slitage och eventuella däck misslyckande.
 • Under -pumpade däck kommer också att orsaka dessa problem, men för lågt lufttryck har större potential för däck misslyckande.
 • du är osäker om dina däck, stanna till din lokala ansedda däckhandlare och fråga vid skrivbordet. De kommer gärna att läsa dina däck och däcktryck.
 • ALDRIG pumpa ett däck utanför dess högsta betyg!
 • aldrig köra ett däck som är kraftigt över-eller för lågt, eller det kan misslyckas och blåser ut
 • alltid har dina däck installeras av en utbildad och certifierad däckspecialist.


 • Relaterade artiklar


  hur man blåsa bildäck
  hur man minimerar problem däck vibrationer
  hur du kontrollerar dina däck
  hur man kan kontrollera vinterdäck till slitage
  hur man väljer rätt däck
  hur man väljer däck dressing
  hur man får information bildäck
  hur man kan kontrollera trycket bildäck
  hur man förhindrar ett däck Blowout
  hur man byter en semi däck