hur man kan kontrollera trycket bildäck

hur man kan kontrollera trycket bildäck

Alla bilar kommer att ha en tillverkare rekommenderat klistermärke däcktryck som anger lämpliga tryck för normal belastning och tunga laster. Hålla din däcktryck inom de rekommenderade specifikationerna kommer att förlänga livslängden på dina däck och förbättra bränsleekonomin och fordonssäkerhet

Du behöver:.
Tröttna tryckmätare


1
Hitta tillverkaren däcket sticker inflationen guide på din bil. Detta är vanligtvis ligger antingen på dörren sylt eller i handskfacket. Denna information kan vanligtvis hittas i bilen instruktionsbok.
2.
Ta av däcket ventilspindeln mössa. Du ska kunna vrida detta bort med fingrarna.
3.
Sätt däcket tryckmätaren på stammen ordentligt.
4.
Ta bort mätaren däcktrycket och läsa av trycket. Om din däcktrycket är för högt, sakta släppa lite luft. Tryck på spindeln med tryckmätare tills mätvärdet överensstämmer med det rekommenderade trycket. Om däcket är för lågt, notera skillnaden mellan läsning och det rekommenderade trycket. Detta är den mängd luft som du behöver lägga till när du kommer till en bensinstation.
5.
Tillbaka däcket spindeln mössa.
6.
Kontrollera
alla 4 däck som du gjorde den första. Om någon är under uppblåsta, gå till en bensinstation och tillsätt tillräckligt med luft för att få dina däck upp till tillverkarens rekommendationer.

Tips och varningar


 • Varje gång mätaren infogas på däcket spindeln lite tryck går förlorat. Sätt in mätaren för att minimera mängden förlorad tryck.
 • Enligt pumpade däck slits snabbare och blir varma under användning. Över pumpade däck ger en hård tur och får inte utföra ordentligt på varv. Det är viktigt att upprätthålla rätt däcktryck.
 • flesta däck förlorar trycket över tiden. Däck kan också förlora luft snabbt om du träffar en trottoarkant eller kör över en jättegryta.


 • Relaterade artiklar


  hur du kan få luft i ett däck
  hur man köper vinterdäck
  hur man förhindrar ett däck Blowout
  hur man köper sommardäck
  hur man köper nya däck
  hur man underhåller och förlänga livslängden på bilens däck
  hur man ansöker däck dressing
  hur man roterar däck
  hur man kan kontrollera trycket bildäck
  hur man får information bildäck