hur man kan kontrollera vinterdäck till slitage

hur man kan kontrollera vinterdäck till slitage

Vinterväder kan vara särskilt hårt på bilens däck. Kontrollera dina vinterdäck till bär ofta för att undvika avbrott nedgångar. Gör det till en vana att kontrollera trycket vinterdäck och utföra visuella inspektioner för slitage varje vecka eller så
1.
Titta på ägarens manual för din bil för information om hur du kontrollerar dina vinterdäck. Följ specifikationerna för underhåll, under förutsättning där. Utför underhåll "checklista" som du hittar i din manual på en regelbunden basis.
2.
Titta på dina vinterdäck se till att de bär jämnt. Visuellt ser på dina däck för att se om de "ser" rätt. Det finns bilder att titta på den amerikanska Automobile Association: s webbplats (se Resurser). Generellt bör däcket inte vara utstående i mitten eller slutar.
3.
Lyssna på dina däck när du kör. Vinterdäck kommer att göra ett ljud som vanliga däck inte, men om du hör ovanliga ljud, som dunkande eller vissla eller känner ovanliga vibrationer har dina däck checkat ut omedelbart.
4.
Känn din bil när du kör. Om det tenderar att dra åt ett håll snön däcken på den sidan inte kan ha tillräckligt med lufttryck eller det kan vara slitna. Har det checkats ut av en mekaniker så snart som möjligt.
5.
Kontrollera trycket vinterdäck varje gång du får gas. Se till att däcken har det tryck som bilens instruktionsbok säger är korrekt för att däck som modell. Även visuellt inspektera däcken vid denna tid för att få en vana för kontroll av slitage.


Relaterade artiklar


hur man ansöker däck dressing
hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
hur man minimerar problem däck vibrationer
hur man förhindrar ett däck Blowout
hur man köper vinterdäck
hur man köper vinterdäck
hur man köper nya däck
hur man byta däck på ett fordon
hur man får information bildäck
hur man kan kontrollera vinterdäck till slitage