hur man köper vinterdäck

hur man köper vinterdäck

Om du bor på en plats med stränga vintrar, då vet du hur svårt det är att köra i extrema vinterförhållanden. Kyla, is, snömodd, underkylt regn och snö gör alla vägar farligare. Du kommer att behöva vinterdäck för din bil. Regelbundna all-season däck förlorar prestanda på våta eller isiga ytor. Vinterdäck är gjorda med en annan gummiblandning och har komplexa slitbanemönster som förbättrar kraftförsörjning, bromsning och styrning
1.
Inse att du kommer att behöva köpa fyra däck. Vissa människor försöker att passa just deras framdäck med vinterdäck. Detta är faktiskt farligare än bara lämnar all-season däck på din bil, eftersom det kan leda till att du snurra ut. Alla fyra däcken bör vara samma märke, storlek, modell, hastighet-klassad, belastningsindex, mönster och typ.
2.
Leta efter en symbol på sidan av däcken som består av en snöflinga på berg. Däck med denna symbol har klarat stränga stränga vintern Traction Standard. Allt-säsong eller i alla väder däck är märkta med M + S (som står på lera och snö) och är inte godtagbart för användning i extrema vinterförhållanden.
3.
Bestäm vilken storlek däck du behöver. Det vanligaste misstaget är att köpa däck som är för små för fordonet. Kontrollera din bilens ägare manuell eller leta upp din bil genom att märke och modell i en databas. De flesta ställen som säljer vinterdäck får en av dessa datorer.
4.
Kontrollera mönsterdjup. Om du planerar att driva i snö och slask, då däckets mönsterdjup måste vara 6 /32 tum eller mer.
5.
Installera däcken eller betala någon annan att göra det. De flesta butiker som säljer däck också utföra arbete, så att du har installerat dem rätt när du köper dem.

Tips och varningar


 • att dra full nytta av att ha vinter däck, måste du se till att de är ordentligt pumpade i alla lägen. Lufttrycket kan kontrolleras med en luft mätare, och bör göras minst en gång i veckan på vintern.
 • Vissa städer har förbjudit dubbdäck. Du bör kontrollera dina lokala förordningar innan man investerar i dessa typer av däck.


 • Relaterade artiklar


  hur man underhåller och förlänga livslängden på bilens däck
  hur man väljer däck dressing
  hur man köper vinterdäck
  hur man köper vinterdäck
  hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
  hur du kan få luft i ett däck
  hur man köper nya däck
  hur man blåsa bildäck
  hur man byta däck på ett fordon
  hur man ansöker däck dressing