hur man minimerar problem däck vibrationer

hur man minimerar problem däck vibrationer

Många av dagens lättare bilar och lastbilar har ökat bränsleeffektivitet, vilket är bra. Men dessa förbättringar i design har också lett till en annan något irriterande problem av däck vibrationer. Däck vibrationer kan minimeras dock genom att ta väl hand om dina däck. Här är hur du underhåller dina däck på rätt sätt och minimera problem däck vibrationer
1.
Kontrollera alla däck för slitage. Däck som har svällande sidoväggar, trasiga bälten eller trampar slitna under slitbanan-wear linje bör ersättas så snart som möjligt. Alla dessa brister kan orsaka däcket vibrationer.
2.
Se till att dina hjul vikter är fortfarande intakt. Ett hjul vikt läggs på fälgen för att balansera hjulet. Balanseringen maskinen vid däckverkstad beräknar Om denna vikt skall placeras. Om du träffar en trottoarkant eller kruka hål, kunde denna vikt få loss och kommer att behöva bytas ut.
3.
Skaffa en justering. Om dina däck är tå i eller tå ut, de kan "scoot" på vägen istället för rullande. Detta orsakar däck vibrationer och ojämn slitage på dina däck som minskar däckets livslängd.
4.
undersöka alla mekaniska delar av hjulet och axeln montering. Lug skruvar och muttrar bör ha några skador eller strippa. Om hjulnavet är böjd eller skadad kan du förlora dina hjul som löper längs vägen, så har en tekniker kontrollera det. Kontrollera också att se till att rotorer eller trummor är i balans för att minimera däckets vibrationer.
5.
Bort dubbdäck när den inte behövs. Också granska däck dubbar för radiella kastet. Överdriven run-out kan också orsaka däck vibrationer.


Relaterade artiklar


hur du kontrollerar dina däck
hur man blåsa bildäck
hur man köper vinterdäck
hur man kan kontrollera trycket bildäck
hur man byter en bils däck
hur man köper sommardäck
hur man byter en semi däck
hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
hur man kan eliminera överbelastning rv däck
hur man väljer rätt däck