Jeep Grand Cherokee huvudcylinder problem

Jeep Grand Cherokee huvudcylinder problem

Bromsen huvudcylinder för din Jeep Grand Cherokee har endast ett fåtal komponenter, så det är oftast inte svårt att spåra problem med det. Det är mycket farligt att arbeta Jeep Om bromsarna inte fungerar på rätt sätt, så det är absolut nödvändigt för att lösa problemet så snart du kan. Även många gånger är det inte nödvändigt att byta ut hela enheten, så fix är ibland en mycket billig en

Du behöver:.
Domkraft
Två pallbockar.
Spillback.
Oljefilternyckel.

vakuumslang

Om slangen från grenröret och in i sidan av enheten är korroderade eller sprucken, kommer Cherokee har inte full bromskraft. Om så är fallet, försök inte att reparera slangen med tejp eller silikon. Det är mycket säkrare att ersätta det helt och hållet. Ibland också själva anslutningen skulle kunna lösa eller slitna och kan behöva en ny packning, du hittar detta i alla delar butik. Kontrollera att klämmorna på båda kortsidorna, för att säkerställa en korrekt tätning på båda huvudcylindern och fördelaren.

Vätsketätning

huvudcylindern innehåller ett magasin som rymmer bromsvätska. Om gummitätningen på locket till facket har skadats eller är squished där, kanske bromsvätska tillåtas att spruta ut i cylindern, vilket avsevärt minskar pedaltrycket och bromsverkan. Ta bort bulten och inspektera packning och vätskenivån. Om vätskan inte är upp till märket FULL kan bromsar också påverkas, särskilt när fordonet är i vinkel. Om facket själv verkar vara läcker, ersätta den med en ny eller renoverade enhet.

Plunger

Inne i huvudcylindern, det finns en kolv som aktiveras när du trycker ned bromspedalen. När komprimerade, lägger press på vätska i linjerna, driver utåt på bromsarna. Om kolven har en dålig tätning, kommer det tillåter bromsvätska förbi det, och resultatet kommer att bli en svag-känsla bromspedalen och brist på bromskraft. Om kolven tätning är dålig, byt hela enheten om du inte är skicklig nog att återuppbygga den.


Relaterade artiklar


hur måla navkapslar
hur man får information bildäck
hur man läser koder på bildäck
hur man installerar en kick panel
hur rinna en Ford momentomvandlare
hur de ska rikta strålkastarna efter byte
hur man byter Lexus bromsbelägg
hur man dubbla stämma vw Weber förgasare
Hur man använder en polermaskin motorvagn
hur man bifoga en blind fläck spegel