hur du tar bort ett oljefilter från en GMC Yukon Denali

hur du tar bort ett oljefilter från en GMC Yukon Denali

Ett oljefilter är en grundläggande men kritisk del av en bil s underhållsplaner. Eftersom oljan cirkulerar i hela motorn, plockar gradvis upp mycket små metallspån och annat skräp kvar från normal motordrift. Syftet med filtret är att ta bort detta skräp från oljeförsörjningen. Ett smutsigt filter kommer att resultera i spillror kontinuerligt cirkulerar i hela motorn och orsaka skador. Ta bort en oljefilter från en GMC Yukon Denali kan vara en gör-det-själv-projekt med några få enkla steg.

Du behöver:
domkraft
. Två pallbockar.
Spillback.
Oljefilternyckel.


1.
Byt olja och byt filter när motorn är kall för att undvika brännskador och låt motorn helt tappa ur oljan.

2.
Höj framsidan av Yukon med en domkraft och sedan sänka bilen på två pallbockar.
3.
Klättra under förarsidan av fordonet, under motorn och leta reda på oljefiltret. Filtret är en cylinder ca 6 inches i längd som sträcker sig från sidan av motorn.
4.
placera en skål olja droppa under oljefiltret. Även om de flesta av motorns olja kommer att rinna ur oljetråget är det troligt att en liten mängd olja som droppar från motorn när filtret avlägsnas.
5.
Bifoga en oljefilteravdragare till oljefiltret. En oljefilteravdragare består av ett enda handtag och ett metalband fäst på handtaget. Denna nyckel är särskilt avsedda att ge de moment nödvändigt att ta bort oftast hala filter. Skjut metal-bandet över filtret och placera bandet så nära den del av det filter som kommer in i motorn som möjligt.
6.
Dra ner handtaget av filtret skiftnyckel vrid oljefilter i moturs riktning. När filtret lossnar, fortsätta att vrida filtret i en moturs för hand tills filtret tas bort.


Relaterade artiklar


hur effektivt förbättra gas körsträcka
hur man tar plats från en Goldwing
hur man band färg från en korvett
hur man väljer och företaget Auto transport
hur du tar bort armarna vindrutetorkare på en Jeep Cherokee
kan en remskiva drivremmen rengöras?
hur man programmerar fjärrkontrollen för en Ford bil lås
hur du tar bort en unken lukt från en bil luftkonditioneringen
hur man byter stötdämpare på en Ford Escape
tips & tekniker för att rena rulle stift