hur man byter värmaren slangen på en bil

hur man byter värmaren slangen på en bil

Med tiden gummimaterialet på bilens Värmeslangarna kan spricka eller gå sönder. När detta inträffar kommer slangar behöver bytas. Värmaren slangarna är lätta att identifiera, eftersom de har två slangar som kommer från kylaren och in i värmaren kärna. Slangarna kommer att knytas till två korta metallrör anslutning ligger nära fordonets interiör torpedväggen, vanligtvis nära passagerarsidan av bilen. Denna metall partitionen kallas också motorn brandväggen. Bara ett par handverktyg är skyldiga att utföra utbyte värmaren slangen.

Du behöver:
Plasthink
. Skruvmejsel.
Värmeslang material (samma diameter som original slangar).
Fickkniv.
Frostskyddsmedel.


1.
Tappa ur kylaren på kylvätskan. Placera plasthink under den nedre oljepluggen av radiatorn. Öppna ventilen och låt nivån på kylvätska, inne i kylaren, att dränera under uttagen värmaren slangen på baksidan av radiatorn bostäder. Var noga med att utföra den här uppgiften när motorn är kall.
2.
Bort det övre värmaren slangen först. Lossa båda slangklämmorna på vardera änden av slangen med skruvmejseln. Dra slangen från ändarna av metallrör på både kylaren bostäder utlopp och värmaren kärna inlopp.
3.
Lägg äldre slangen bredvid den nya slangen materialet. Kapa den nya slangen till samma längd som den äldre slang, med fickkniv. Ta bort slangklammer från den gamla slangen.
4.
Skjut slangklämmorna över de två ändarna av den nya slangen. Tryck den nya slangen över metallrör på både värmaren kärna inlopp och radiatorn boende utlopp. Dra åt slangklämmorna med skruvmejseln. Utför samma uppgifter på den andra slangen till värmepaketet, i samma ordning.
5.
Fyll kylaren med ny kylarvätska enligt tillverkarens specifikationer. Kör motorn och låt den komma upp i temperatur.
6.
Kontrollera tätheten på de punkter slanganslutning. Dubbelkolla kylvätskenivån. Du måste kanske lägga till fler i kylvätskan behållaren när motorn har svalnat.

Tips och varningar


 • Följ alla lokala bestämmelser för omhändertagande av gamla frostskyddsmedel.
 • Det kan vara mot lokala lagar att hälla glykol ner alla kommunala avloppssystemet


 • Relaterade artiklar


  hur man kan återställa dimmigt strålkastare linser med tandkräm
  hur du ändrar strålkastare lampa på en Dodge Caravan
  hur man byter batteri i en GM dörrlås fjärrkontroll
  Hur fungerar ett oljebyte körsträcka öka gas?
  hur man byter batteri på en KTM motorcykel
  att spänna en registreringsskylt
  hur man byter kulleder i en Cheva lastbil
  hur man hittar den dag ett däck gjordes
  hur du installerar en torkarmotor på en GMC
  Hur fungerar en axiallager?