hur man rengör en Audi motorrummet

hur man rengör en Audi motorrummet

Rengöring av motorrummet är en hederssak för vissa som en ren motor är en glad motor. Om motorn hålls detaljerad, då är det lätt att hitta potentiella problem i din motor, och det är också mindre rörigt att arbeta med när något går fel. Och som en extra förmån, det ser bra ut. Även om du inte rengör motorn på din Audi varje vecka, är det bäst att göra det minst en gång om året. Det bör bara ta en timme eller så att göra med de rätta verktygen

Du behöver:.
Plastfolie
. Blue konstnärens maskeringstejp.
Automotive avfettningsmedel.
Skurborste.
Högtryckstvätt och vatten källa.


1.
Tillåta fordonet att svalna helt innan du börjar tvätta motorrummet. Om motorn är upp till temperatur och kallt vatten sprutas på den, kan den snabba avkylningen av metall blocket få den att spricka.
2.
Täcka alla de elektriska komponenterna i motorrummet med plastfolie och tejp dem med maskeringstejp. Du vill försöka täcka dessa poster så att de inte får vatten i dem och eventuellt kort ut när fordonet startas. Det är inte viktigt att varje bit är förseglad helt från vatten, men det kommer definitivt att hjälpa i processen.
3.
Spraya avfettning rikligt i hela motorn och se till att verkligen njuta motorn med renare eftersom detta kommer att luckra upp smuts och fett på motorn.
4.
Skrubba motorn med borste, bryta upp all smuts och skräp som du hittar längs vägen. Detta är den längsta steg i processen och kan ta lite tid beroende på graden av smuts under huven.
5.
Justera högtryckstvätten så att den ger ut ett 3-tums bred spridning. Avtryckaren och slang ner motorrummet, hålla munstycket cirka 3 meter bort från motorn vid första sedan flytta närmare när du arbetar.
6.
Ta bort alla plast och maskering tejpen från motorrummet manuellt.
7.
Låt motorn lufttorka i minst en timme innan du kör bilen, eller så kan du använda en mikrofiberduk handduk att torka den om behöver.


Relaterade artiklar


Varför människor anpassar sina bilar?
rensar ljuset tjänsten motorn på en GM bil
varför serpentine bälten gnissla?
hur man gör bilen en livstid
vad är en vev sensor?
hur man ändrar en kabelstyrrullen
hur man byter glödlampor släpvagn ljus
hur ofta byta bränslefilter i en dodge ram
hybridbil diy
hur man får parfym luktar ur bilar