hur man skrubba ett torkarblad

hur man skrubba ett torkarblad

Det är lätt att glömma rengöra dina torkarblad när du tvättar din bil, ett förbiseende som kan orsaka snedvridning på vindrutan under dåliga väderförhållanden. Vindrutetorkare är benägna att bugg rester, väg tjära, tvål, vax byggs upp och miljömässiga grime. De bör underhållas tillsammans med ditt fordon. Fortlöpande byte av slitna eller slitna blad är en viktig del för att hålla framrutan beredd, medan ordentlig rengöring av bladen kommer att hjälpa dem längre

Du behöver:.
Mjuk trasa.
Sprit.
Bomullstussar.
Tvättsprit.
Q-tips.


1.
Tvätta bilen ordentligt innan du rengör bladen. Lyft torkararmarna och rensa alla dolda smuts eller smuts fastnar på vindrutan där torkarbladen normalt vila.
2.
Dra vindrutetorkare arm ut från vindrutan tills den är helt öppnade och stabil. Placera dig själv där du kommer att ha lätt tillgång till hela bladet.
3.
Försiktigt skrubba kniven med en ren, fuktig trasa för att avlägsna alltför grime och se till att få både toppar och undersidorna av gummi blad. Rengör torkararmen och kontrollera att den är ordentligt fastsatta och i gott skick.
4.
Fukta en bomullstuss med sprit och gå upp och ner längden på gummi bladet försiktigt bort yta smuts och damm.
5.
Doppa en tops pinnen i tvättsprit att komma in fördjupningar i gummi för att ta bort tuff, dold smuts. Använd flera kompresser doppade i tvättsprit tills spetsen förblir ren.
6.
Tillbaka bladet på fönstret.

Tips och varningar


 • Kontrollera alltid torkararmarna utöver gummi bladen vid byte, kostnaden är minimal och att du har rätt grepp på dina fönster.
 • Rengör alltid under vindrutan knivarna när tvätta bilen.
 • är användningen av gummi förband eller balsam rekommenderas inte på vindrutetorkarblad eftersom de kan smeta glaset och orsakar snedvridning på vindrutan.


 • Relaterade artiklar


  Varför kan jag inte använda ett krom-uttag på en effekt uttaget?
  hur man läser koder på bildäck
  hur man ladda svalare kompressorer
  hur man förbereder du bilen för vintern
  hur man byter glödlampor ford dimljus
  hur ofta byta bränslefilter i en dodge ram
  hur man byta däck på ett fordon
  hur man hittar ett avlopp motorblock
  o2 sensor beskrivning
  hur man startar en förgasare fordon utan att använda choke