Vilka är funktionerna på en knock sensor?

Vilka är funktionerna på en knock sensor?

Syfte

I fordon, är en knock sensor för att upptäcka skadlig motorns vibrationer. Dessa vibrationer vanligen orsakas när en gnista från tändstiftet inte antänds bränslet ordentligt. Detta gör att motorn köra omkring, vilket kan orsaka allvarlig skada. Den knacksensoren vanligen anslutas direkt till bilens färddator. Tillsammans utgör dessa komponenter ständigt övervaka och justera motorn för maximal effektivitet.

Placering

För att upptäcka skadliga vibrationer, skall knacksensoren ligga på plats. Normalt är en knacksensoren ligger i mitten av motorblocket, nära cylindrar. På så sätt kan en feltändning i en av cylindrarna upptäckas snabbt. När en motor är konstruerad, ingenjörer uppskatta den bästa positionen för knacksensorn och placera det där det är mest sannolikt att vara effektiva. Den avancerade motorer, kan flera slå sensorer användas tillsammans. När flera knock sensorer som placeras ut på en motor, kan deras signaler som skall användas för att känna inte bara en motor knock, men också exakt vilken cylinder som orsakar problemet.

Drift

Knock sensorer är gjorda med piezoelektriska material . Detta material skapar en liten elektrisk laddning när vibrationerna vid en viss frekvens upptäcks. När en motor knock inträffar, oscillerar Detta material och skickar elektriska signaler till bilens färddator. När datorn tar emot en knock signal, minskar automatiskt motorns hastighet något. Detta gör att tändstiften att skjuta till en lägre ränta, vilket gör att knacka. När skadliga vibrationer som orsakas av en motor knock har eliminerats, återgår motorvarvtalet till det normala.


Relaterade artiklar


hur korrekt lagra däck
hur man kan återställa rostiga fendrar motorcykel krom
hur ändrar luftkonditioneringen filter på en Grand Caravan
hur man spola kylvätskan i en toyota tundra
hur man skrubba ett torkarblad
hur man tvättar bil fälgar och däck
hur man använder sköldpaddan sammansatta vax polering
vad gör begagnade bilhandlare lägga in en bil att lukta nya?
hur man byter en registreringsskylt dekal
att upprätthålla en hög körsträcka lastbil