hur man byter en Cadillac CTS strålkastare

hur man byter en Cadillac CTS strålkastare

Fordonet styling har kommit en lång väg sedan Henry Ford skapade sin berömda Model T. Dagens bilar är inte bara mycket snygg, men också är effektivare. Strålkastare har kommit en lång väg också, från den disiga gula skenet från den första elektriska ljus för att blända strålkastare projektorn stråle. Modern design skapar ofta svårt för gör-det-själv auto-reparation. Cadillac CTS, till exempel, har strålkastare som är skrämmande men faktiskt ganska lätt att ändra

Du behöver:.
Hylsnyckel.


1.
Öppna huven. Välj vilken sida du kommer att börja med. Flytta till den sidan och leta reda på klippet stiften på toppen baksidan av luftdeflektorn grillen. Tryck in på stiften tills de lossnar.
2.
Nå under fronten på bilen på den sida du arbetar med och leta upp klipp på baksidan av luftdeflektorn. Du kommer att behöva få tillgång till dessa underifrån. Tryck klippet stift i tills de lossnar. Ta bort det främre gallret.
3.
Lossa stiften från front på den sida av fordonet som du ändrar på ljuset. Lossa stiften från strålkastare sidan av fascia till mitten så det finns utrymme för dig att använda strålkastare.
4.
Ta bort den främre fascia bultarna från Fender med en skiftnyckel. Ta bort fascia genom att skjuta framåt, sedan dra ner.
5.
Ta bort strålkastarna med hjälp av hylsnyckel. Det finns tre bultar på baksidan av strålkastare. När skruvar bort, dra församlingen fram emot att ta bort från kultapp. Obs: Detta kan ta stor kraft för att avsätta.
6.
Ta bort den elektriska kontakten från baksidan av strålkastare. Ta bort strålkastarna från fordonet. Fäst den elektriska kontakten till den nya strålkastare och tryck på kultapp tills du hör ett knäpp.
7.
Tillbaka tre bultarna på baksidan av församlingen, skjut fascia tillbaka ståndpunkt och bultarna.
8.
Sätt tillbaka luftdeflektorn grill och knäppa stiften tillbaka i position (både topp och botten).
9.

Slå på strålkastarna på och av för att kontrollera funktionen. Upprepa de här stegen på den andra sidan om det behövs. Stäng huven när du är klar.

Tips och varningar


 • Det är fördelaktigt att ta din tid för att ersätta de strålkastare.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en motor wrangler värmare
  hur du tar bort klistermärken från bilar med sprit
  hur du tar bort torkararmarna på en korvett
  hur man återställer ljuset kontrollera bromsen på en BMW 325
  hur man rengör en Cheva Silverado ABS-sensorer
  hur du ändrar bakgrund registreringsskylten på en Cheva Malibu
  hur man ladda ett 12-volts batteri auto
  hur man kan anpassa Ford Ranger strålkastare
  hur man byter en o2 sensor på en Honda Accord
  automatiserade vs automatisk växellåda lastbil