hur du lägger till vatten till motorns kylvätska

hur du lägger till vatten till motorns kylvätska

Tillsätta vatten till ditt kylvätska kan verka motsägande, men om det görs på rätt sätt med hjälp av en blandning av vatten och kylvätska kommer att skydda din bil bättre mot frysning upp eller kokar över än frostskyddsmedel ensam. Även om du kan fylla på din radiator med vatten, med hjälp av en hydrometer eller refraktometer garanterar att den når rätt tillfälle frysskydd. Kombinera kylvätska och vatten utanför fordonet första oftast ger bättre resultat

Du behöver:.
Clean 2 liter eller större behållare
. Destillerat vatten.
Outspätt frostskyddsmedel.
Stor tratt.


1.
Rådfråga din bils manual för att fastställa dess kylarvätskekapacitet. Detta är den totala mängden vätska-vatten och frostskyddsmedel kombinerade-som kan gå in i motorns kylsystem. Säkert en ren behållare som är stora nog att rymma den mängd kylmedel du ska fylla i ditt fordon-normalt sett 2 liter eller mer
2
Blanda 1 del destillerat vatten till. . 1 del outspädd frostskyddsmedel (kontrollera frostskyddsvätska flaskan så att du inte använder en spätts mix) i ren behållare. Detta är det ideala förhållandet för de flesta körförhållanden och kommer att erbjuda frysskydd ner till -34 grader Celsius och kokar över skydd upp till 265 grader Fahrenheit till de flesta motorer. Experter rekommenderar att även i extremt kalla förhållanden, din blandning bör vara minst 2 delar vatten per 3 delar frostskyddsmedel eller åtminstone 3 delar vatten för varje 7 delar frostskyddsmedel.
3.

Ta bort kylarlocket från din radiator och placera en stor tratt i halsen på radiatorn. Kontrollera att pyskranen (avloppet) längst ner på radiatorn är stängd. Häll försiktigt vatten-frostskyddsmedel blandningen genom tratten i kylaren. Du kan behöva pausa med jämna mellanrum att luft kan komma upp ur kylaren som kylmedel går i. Fyll radiatorn i fyllnadslinjen, som vanligtvis är en tum nedanför halsen på radiatorn.
4.
Ta bort
tratten och ställa in alla återstående kylvätskeblandning åt sidan en stund. Starta fordonet med kylarlocket fortfarande av. Se till att parkeringsbromsen är på och att fordonet är i neutral eller park beroende på vilken typ av överföring man har. Du kan också Blockera hjulen för extra säkerhet. Kör bilen tills den når normal arbetstemperatur och toppning av nivån i kylaren som krävs.
5.
Stäng av fordonets motor och byta kylarlocket. Kontrollera kylvätskan behållaren (en plastflaska vanligtvis ligger nära kylaren) för en rad märkt "MIN" eller "Minsta. " Fyll behållaren upp till den lägsta linje med din kylvätskeblandning.
6.
Kasta all överbliven kylvätskeblandning i farligt avfall eller hushållskemikalier bortskaffande avsnitt av din lokala soptipp eller deponi. Under inga förhållanden ska du hälla ner ett avlopp, i en rännsten eller ut på marken. De kemikalier i kylarvätska är båda mycket giftiga och mycket söt smak, och tenderar att attrahera djur och små barn som då kan dö till följd av förgiftning.


Relaterade artiklar


delar av en automatisk växellåda
hur man rengör en bil Dash & vinyl dörr
hur man tar betalt ett underhållsfritt bilbatteri
hur du kan få ett däck på ett bakdäck montera på en Ford F350
ram instruktioner för motorcykel polering
hur man får information bildäck
billig metod för att förhindra batteripolen korrosion
hur du underhåller din bil
automatisk växellåda: vätskebyte vs makt spola
hur man startar en förgasare fordon utan att använda choke