om bilen inbyte

om bilen inbyte

Bil inbyte innebära mer än att bara lämna återförsäljaren nycklarna till din gamla bil . För att säkerställa att du får det bästa priset för din inbyte , är det viktigt att göra en del forskning för att fastställa det verkliga värdet på bilen . Det är också viktigt att en säljare förstår att du kommer att tjäna mer pengar med en privat försäljning. De som inte vill krånglet med privat sälja en bil vanligtvis anser återförsäljare inbyte en enkel lösning

Överväganden

Återförsäljare köpa bilar på inbyte som grossist . Grossistpris är kostnaden en återförsäljare kommer att betala för bilen på auktion , och därefter , det pris de kommer att ge dig på inbyte . Det är just därför att handel i en bil gör dig mindre pengar att privat sälja bilen .
Återförsäljaren kommer att kontrollera aktuella trender för att se det verkliga värdet på bilen på auktion i de senaste dagarna. Detta innebär absolut inte att det är inte gott om plats för justeringar på värdet av din bil . Kom ihåg att din bil i inbyte är fortfarande en försäljning , så kan presentera den bästa möjliga produkt för inbyte till återförsäljaren.

Förberedelser

Ta bilen till en bil som behandlar tjänst för en fullständig sanering . Alla pengar du spenderar kommer mer än att betala sig i slutändan . Om du väljer att inte använda en professionell service , rensa ut din bil , tvätta den noggrant , dammsug den och ta bort alla personliga saker . Torka av dörren ändarna och fönster ordentligt . Återförsäljare kommer att titta på det allmänna tillståndet för bilen .

Bedömning

Gör en ärlig bedömning av tillståndet i ditt fordon . Tre kategorier finns för fordon bedömning : utmärkt , bra och rättvist . Utmärkt skick utgör en perfekt bil i perfekt skick. Mycket få bilar än gatan stavar och anpassade bilar hör till denna kategori .
Bra skick återspeglar den vanligaste kategorin av de flesta begagnade bilar . Glaset , däck och motor är alla i gott skick med lämpliga körsträcka för åldern på bilen . Återförsäljaren kan behöva göra mindre kropp reparationer . Ett fordon i verkligt skick kan behöva viss mekanisk och karosseri före försäljningen. Bilen också kanske behöver däck och kan ha höga miltal .

forskning

Internet erbjuder ett antal platser att hjälpa dig i handel i bilen . Forskar det aktuella värdet på din bil är absolut nödvändigt att få ett rättvist pris. Medan många människor antar att du inte kan förhandla om priset på handel-in med en återförsäljare , är detta inte sant . Din största val ligger i huruvida handeln bilen eller inte . Beväpna dig med att "gå kurs " för just din bil för att göra en bättre utbildad val.
Baserat på vad du vet efter en bedömning av din bil , se din bil upp på en av de använda många platser bil värdering . Bland de många Edmonds , Kelley Blue Book och Nada guider ( se Resurser nedan) . Alla tre webbplatser erbjuder prisnivåer beroende på hur du vill sälja din bil .
pris är kostnaden för att köpa bil från försäljaren . Byt in är fordonets pris när handlas till återförsäljaren --- i grossistledet värdet på bilen . Privat försäljningspriset återspeglar priset du kan få om bilen säljs till en privatperson .

Beslut

Efter att ha avslutat din forskning , du har nu tillräckligt med information för att avgöra om givaren erbjuder dig en rättvis handel-värde för din bil . Besök återförsäljaren och se vad erbjuds. Du kommer att väga det passar omedelbar försäljning kontra jobbet att sälja bilen själv .
Återförsäljaren kommer att utvärdera hela fordonet . Villkoret , ålder , körsträcka , fordonets historia , däck och växellåda kommer alla kontrolleras noggrant . Många återförsäljare även göra avdrag för en auktion bekostnad av några hundra dollar för att transportera och auktion avgifter. När dealer ger dig priset, det är ditt beslut . En annan sak att tänka på är att det grossistpris kommer att dras från den totala kostnaden för din nya bil . I många stater , kommer detta att sänka den nya bilens pris som du betalar skatt.


Relaterade artiklar


hur du kan maximera bilens andrahandsvärde
hur prep bilen för en snabb försäljning
hur man förbereder bilen för maximal handel värde
Hur man säljer bilen snabbt själv för en vinst
åtgärder för att öka bilens andrahandsvärde
Hur bilen inbyte arbete ?
hur vinsten från bilens förlängd garanti
Hur bilen förhandlingar arbete?
hur man får bilen bedömningar online
hur man kan spara bränsle för bilen