Bilen säljaren checklista

Bilen säljaren checklista

Att sälja en bil själv är mer komplicerat än handel den på ett återförsäljaravtal , men att sälja till en privat part kommer netto du ett högre pris för fordonet , enligt Consumer Reports . Om du väljer att sälja din gamla bil själv , kan du följa en checklista som kommer att göra processen smidigare.

Pris

Många ägare först prissätta sina begagnade fordon för hög . För att komma fram till ett rimligt pris , börja med att kontrollera flera on- line källor för bilens blå bokförda värde . Fundera på om bilen är populär eller om sina bästa år är i backspegeln . Om reparation kommer att behövas snart , såsom nya däck , dra av kostnaden från det begärda priset. Efter att ha gjort den rekommenderade forskning , överväga att be lite mer än du skulle vilja göra . Om din kardemumman är $ 12. 000, be om $ 12. 500 , till exempel. Detta möjliggör för förhandlingar och du kan även få det begärda priset.

Promotion

Word -of -mouth är en effektiv strategi , så berätta för alla du känner om bilen du har till salu . Tidnings-och on- line annonser är bra PR vägar . Cars. com rekommenderar att du använder bilder i annonser och notering speciella funktioner, t. ex. säten, låg körsträcka eller en ägare . Och glöm inte att sätta en Till Salu skylt på bilen , en förteckning över ett telefonnummer där du kan nås . Inte alla kommer att lämna ett meddelande , enligt Edmunds , så var redo att ta telefonsamtal från möjliga köpare .

Förberedelser

Experter rekommenderar att vidta åtgärder för att få bilen klar att visa . Töm papperskorgen och personliga artiklar från bilens bagageutrymme och interiör , inklusive handskfacket. Vakuum inuti säten och golv . Damm instrumentpaneler och andra ytor . Tvätta och vaxa bilen utsida . Rengör insidan och utsidan speglar och fönster . Överväg att göra mindre reparationer , t. ex. byta spruckna fönster . Var beredd att gå med en potentiell köpare att ha bilen kontrolleras av en mekaniker under förköp fasen .

Pappersarbete

Sedan lagar varierar enligt stat , kolla med din statens avdelning för motorfordon att lära sig om nödvändiga pappersarbetet och förfaranden för att överföra ägandet . Till exempel , vissa stater kräver registreringsskyltar att stanna kvar i bilen . Du måste underteckna bilens titel och registrera körsträcka behandlingen den det mot betalning .


Relaterade artiklar


om bilen inbyte
hur man förbereder bilen för maximal handel värde
Hur man säljer bilen snabbt själv för en vinst
hur man får bilen bedömningar online
billigaste sättet att transportera bilen längdskidåkare
hur du kan maximera bilens andrahandsvärde
hur man vinner på bilen visar
Hur bilen inbyte arbete ?
hur man hittar klassiska bilen blå bokförda värden
åtgärder för att öka bilens andrahandsvärde