billigaste sättet att transportera bilen längdskidåkare

billigaste sättet att transportera bilen längdskidåkare

Det finns tillfällen när du behöver få en bil från en stat till en annan . Kanske är det en del av en cross-country flytta , eller kanske du har köpt eller sålt en bil av staten . Det finns flera metoder för transport av ett fordon , och de speciella förhållanden och ekonomisk beskrivning av varje på alla alternativ värt att överväga

biltransport Basics

Det finns flera metoder för frakt /transport ett fordon , finns det inget enkelt svar på vilket som är bäst eller billigast . Att köra en bil själv över statsgränsen kan vara billigare än att hyra en professionell service , medan transportföretagen ofta är mer överkomliga för kust till kust sjöfarten .

pengar inte kan vara den enda fråga . Vad man sparar i pengar kan gå förlorade i tid och besvär . Garantier för säker leverans kan komma på ökade kostnader och extra pappersarbete .

Gör det själv

Det enklaste alternativet är att transportera fordonet själv . Framförandet av fordonet från punkt A till punkt B och sedan återvänder med buss , kommer att kosta dig bara gasen och bussbiljett . Det kräver lite eller ingen pappersarbete , försäkrar att du vet när fordonet anländer och eliminerar behovet av att hitta och samordna med en bil transporttjänst. För kortare resor för en dag eller två , är detta alternativ oftast perfekt .

En variant på detta är att bogsera bilen med en bil släpvagn eller på en platt-säng lastbil . Detta kommer också att kräva tid att köra till målet , men eliminerar den extra körsträcka och slit-och-tår på fordonet som skulle läggas från enheten . Detta alternativ fungerar särskilt bra när en del av ett cross-country flytta . Du kan hyra bil släp genom U- Haul och andra uthyrningsföretag för rimliga priser .

hyra en förare

Om du inte vill göra enheten själv , hyra en betrodd bekant att köra bilen . Utöver kostnaden för gas och retur resa , behöver du även för att kompensera denna person för hans tid . Det är dyrare än att köra själv , men också gör att du inte spendera dagar på vägen . Som med köra själv , är detta alternativ mest prisvärda för kortare resor .

Använd yrkestrafiken

att anlita en professionell tjänst för att transportera bilen kan vara den mest bekvämt och säkert sätt att transportera ett fordon . Det är också den billigaste vägen när sjöfarten en bil från kust till kust . Vissa företag kommer att transportera bilen på en speciell bil släpvagn , medan andra kan skicka bilen via tåg . Berättigade transportföretag bör vara både bundna och försäkrat , och kommer att kräva en inspektion och ett konossement före leverans .

att hitta en seriös transportföretag , fråga dem som vet bäst , till exempel fordon återförsäljare, biluthyrningsföretag och bekanta som har avsänts fordon . När du har hittat ett företag med gott rykte och rimliga priser , bör ombudet enkelt kunna gå igenom alla papper och försäkring .


Relaterade artiklar


Hur bilen inbyte arbete ?
hur man kan spara bränsle för bilen
hur man skriver den bästa bilen annons
hur man förbereder bilen för maximal handel värde
hur prep bilen för en snabb försäljning
hur man kan öka bilens andrahandsvärde
Bilen titel problem
Hur man säljer bilen snabbt själv för en vinst
om bilen inbyte
hur du kan maximera bilens andrahandsvärde