hur man kan förbättra bilens bensin effektivitet

hur man kan förbättra bilens bensin effektivitet

Vi är alla skyldiga till klagar på kostnaden för bensin , samtidigt göra vårt bästa för att avfallet vad bensin vi köper . Mestadels detta är genom vår egen okunnighet , utan att inse att det finns olika sätt att förbättra bilens bensin effektivitet . Följande steg hjälper dig att uppnå ett liv som är rikare i fickan och ren luft
1

Kör långsamt . Tester har visat att du får kommer 40 procent mer körsträcka ur bilen vid 55 km /t jämfört med körning i 80 km /h.
2 .
Försök att inte accelerera eller bromsa för snabbt . Detta är ofta kopplat till dålig växling där du antingen är växlingsteknik för ofta eller inte tillräckligt , vilket overworks motorn och i sin tur avfall bensin .
3 .
Håll foten från kopplingspedalen utom när du ändrar växlar. Detta är särskilt relevant när folk väntar vid trafikljus och använda kopplingen för att hålla bilen stadig-med handbromsen i stället sparar mycket bensin
4
Stäng av motorn . Om du stannar mer än två minuter .
5 .
förutse dina bromsning . Bensin kan spillo när du slutar din bil plötsligt , eller om du använder dina bromsar för mycket i allmänhet .
6 .
Kör iväg så fort bilen startar. Om du lämnar motorn igång , vänta på att värma upp, bränsle som slösas bort. Gå genast i en låg växel och motorn kommer att värma upp när du kör .
7 .
Kontrollera regelbundet bilen för problemen . Ständigt kontrollera dina bilar däcktryck på bensinstationer och rengör luftfiltret-en smutsig man kan skada komponenter och bilen kommer att behöva mer bränsle för att kompensera för skadan.
8 .
Undvik att köra med tung last så igen motorn kommer att vara överarbetad och mer bensin kommer att krävas för att den ska köras effektivt .
9 .

Planera din rutt för långväga transporter . Om du kan undvika tung trafik det kommer att spara på bränsle eftersom fordonet inte kommer att vänta i långa köer , ständigt stopp och start .

tips och varningar


 • Skapa en lokal bilpool . Till exempel om dina barn går i samma skola som barnen bredvid är det en bra idé att turas om att köra .
 • Använd inte din bil i onödan . Det bästa sättet att förbättra din bil effektivitet genom att inte använda det så mycket .


 • Relaterade artiklar


  Hur bilen inbyte arbete ?
  hur man skriver på bilen vindrutor
  hur man skriver den bästa bilen annons
  Bilen titel problem
  åtgärder för att öka bilens andrahandsvärde
  hur man handlar i bilen med negativt eget kapital
  hur man kan spara bränsle för bilen
  om bilen inbyte
  hur man kan förbättra bilens bensin effektivitet
  hur man hittar bilen specifikationer