hur service däck

hur service däck

Lär dig hur du service däck med hjälp av detta steg för steg guide. Förebyggande bildäck underhåll är väsentlig för fordonets säkerhet och maximal bränsleeffektivitet
1.
Kontrollera bilens däcktrycket regelbundet.

bibehålla rätt tryck i däcken är den viktigaste förebyggande bil uppgift däck underhåll . Kontrollera lufttrycket i däcken med hjälp av en mätare däcktryck en gång i månaden, kontrollera trycket bildäck och lägga luft om det behövs. Om du är osäker på hur du kontrollerar bilens däcktryck, välj länken längst ner på sidan.

Enligt pumpade däck minskar bränsleeffektivitet och kan leda till fullständig däck misslyckande.
2.
Kontrollera dina däck "slitbanan.

När du kontrollerar lufttrycket i däcken också kontrollera däckets slitbana. Bildäck ska bytas ut när däckets slitbana är ner till 1 /16 av en tum.

Mindre än 1 /16 tum av slitbanan på däcken kan leda till förlust av kontrollen på grund av sladdning eller vattenplaning.
3.
Kontrollera bilens anpassningen.

bilens anpassning bör kontrolleras när du upptäcker en vibration i ratten och med jämna intervaller som anges i instruktionsboken.

Hjul som är ur läge orsakar ojämnt slitage som kan leda till förkortad livslängd för däck och däck misslyckande.
4.
Rotera dina däck regelbundet.

olika fordon och olika däck kräver unika rotation mönster och intervall. Rådgör med din bruksanvisningen eller däcktillverkaren för vägledning. Vanligtvis däck bör bytas varje 6. 000 till 8. 000 miles.

Roterande dina däck med jämna mellanrum kommer att jämna ut slitaget på däcken, öka slitbanan effektivitet och total däckets livslängd.


Relaterade artiklar


hur man handlar i bilen med negativt eget kapital
hur man fixar upp en bil interiör
hur man installerar jeep strålkastare
hur man gör bilar effektivare
hur man: ren som fönster för småpengar
hur korrekt och säkert tvätta en bil
vad ska du rent bränsle injektorer med?
hur man ändrar bromsbelägg på en Honda
fordon organisation tips
DIY: stoppklossar