förebyggande underhåll av fordon tips

förebyggande underhåll av fordon tips

För att hålla din bil i bästa form som möjligt är det viktigt att hänga med i underhållsplanen som är detaljerad i din ägare handbok. Om du tar dig tid att få rutin förebyggande underhåll utförs på din bil, antingen av dig själv eller en professionell, kanske du kan för att förlänga livslängden på ditt fordon och undvika kostsamma större reparationer

Du behöver:
Set av uttag .
Ratcheting nyckel.
T-50 Torx bit.
Platta och Phillips skruvmejslar.
Jack.
Jackstands.
Styrservoolja.
Turkiet baster.

Planerad service

Som en bil driven, den interna motordelar börja bära och bryta ner. Detta gäller särskilt när det gäller olja. Motorolja smörjer metalldelar i din motor. Det låter friktion uppstår mellan dessa delar utan stark värme. Med tiden måste du byta ut olja och du bör göra så följer de riktlinjer som anges i bilens manual.

Att få en tune-up kan också hjälpa förlänga livet på din bil. En tune-up är en process där ett mekaniker kontroller (och ersätter, om så behövs) delar av din motor. Detta är ett sätt för honom att se vad som kommer att behöva ersättas inom kort och byta ut delar som har slitna att om inte ersättas, kan orsaka allvarliga skador. Dessa tune-ups vanligtvis bör göras vart 15. 000 miles och kan bidra till att förhindra kostsamma reparationer i framtiden.

Rutinkontroller

Förutom löpande underhåll som du måste ställa din bil igenom, ska du visa due diligence av byte av delar som på ett tydligt är slitna eller är i behov av utbyte. Däck och vindruta torkarblad är två objekt som du kan byta själv. Du kan också kontrollera dina bälten regelbundet för att se om de är i god form. Det är bäst att vara proaktiv med förebyggande underhåll som en viktig motor reparation kan kosta tusentals dollar, för att inte tala om de olägenheter.

Bromsar bära över tid, så deras måste kontrolleras ökar med inte bara tid , men också med körsträcka och dina körvanor. Om du bromsa hårt ofta, kan det vara dags att få din bromsar repareras tidigare än du förväntar dig. Din bromssträckan minskar med tiden och ju förr du har din bromsbelägg bytas, desto bättre.


Relaterade artiklar


hur du tar bort vita fläckar från mörka bilsäten
hur man köper Michelindäck online
hur man underhåller tydlig strålkastare
hur du tar bort stötfångaren klistermärken utan starka kemikalier
hur detaljerat din Dodge eller Plymouth neon
hur man i detalj redogöra för säten och mattor av bil
hur du ersätter din bil luftfilter
När ska ersätta en generator
rätt sätt att vaxa en svart bil
underhåll för en Toyota Corolla