när du ska byta oljan i en motorcykel?

när du ska byta oljan i en motorcykel?

Det finns vissa rudimentära färdigheter som varje motorcyklist bör ha under bältet. Oljebyte på din motorcykel är en av de enklaste och mest positiva saker du kunde för att förlänga livslängden på motorn. Med många faktorer som bidrar till livet av er olja, byta olja regelbundet kan förhindra dyra mekaniska fel på vägen

Oljebytesintervallen

De flesta tillverkare rekommenderar oljebyten göras var 3. 000 miles eller 6 månader, vilket som kommer först. Däremot kanske din åkstil kräver oljebyten förr. Standarden intervaller är bra, om du tillbringar merparten av din sadel tid på resor. För spår-dag missbrukare och förare, de krav som din cykel sätter på sin olja är större och kräver att du ersätta din oljeförsörjningen så mycket som var 500 miles.

Kom ihåg att andra komponenter i din motorcykel behöver uppmärksammas också, men om du kan bara göra en sak själv, byta olja och låta försäljaren ta hand om resten.

Vikten av oljebyten

Olja är avgörande för funktionen av din motorcykel och driver på tre sätt: minska den inre friktionen, kyla komponenterna i motorn, och spola motorn av skräp. Olja smörjer rörliga delar i motorn, förebygga metalldelar kommer i direkt kontakt med varandra och orsakar skador, vanligtvis resulterar i en mycket dyr reparation räkningen.

Oljan är utformat för att fånga så mycket av de föroreningar som bygger upp i motorn och sila ut några främmande föremål då det passerar genom oljefiltret. Ändra din olja och filter fräschar detta system och avlägsna eventuellt bygga upp och tillhandahålla färska smörjning

faktorer som påverkar Olja

oljan i din cykel motor kan påverkas av flera faktorer. Oxidation, bränna bort, insättning uppbyggnad och vatten-infiltration. Oxidation kan uppstå vid alla temperaturer, eftersom syre arbetar för att bryta ner de kemikalier som utgör de flesta motoroljor. Oxidation främjas ytterligare i takt med temperaturen stiger, indunstning de mindre molekyler och lämnar bakom tyngre partiklar. Dessa partiklar lämnar efter kraftiga avlagringar på motorkomponenter och blanda med resten av oljan, skapa motor slam, som förlorar sin förmåga att flyta och kyla motorn.

Införandet av vatten, genom hög värme orsakar kondens eller infiltration från motorns utsida, ytterligare hämmar oljans viskositet, vilket kan skapa friktion och motorn kan ta skada.

hur oljan fungerar

Motor olja smörjer rörliga delar genom att täcka dessa delar med en smart film. Oljans förmåga att flödesmotstånd kallas viskositet. När motorolja kyls, vars viskositet oljan tjock och är kapabel att producera en friktion beläggning på ytor. Eftersom interna motorns temperatur ökar, tunnar ut viskositet, vilket gör att oljan kan rinna bättre, men minskar tendensen att ansluta sig till delar.

viskositetsindex mäter utvecklingen för en olja viskositet ändras när motorns temperatur förändring. En högre viskositet index indikerar att betyget av oljans viskositet, förändras mindre i höga temperaturer situationer än en lägre viskositet indexerade olja.

Motorcycle Oil vs Automotive Olja

I flera år har skillnaderna mellan motorcykel och bil oljor ifrågasätts. Olja tillverkare har påstått att mc-sändningar är mycket hårdare på viskositet och att det mest effektiva anti-wear medel som har varit begränsade i motorolja finns i motorcykel oljor. Testning utförs av John Woolum, professor i fysik vid California State University, i samband med Motorcycle Consumer News, anges att bilindustrin oljor som faktiskt utövas lika bra, om inte bättre, än några av de oljor finns för motorcyklar. Vilken typ av olja du väljer att använda beror helt på vad du föredrar och har råd.


Relaterade artiklar


När ska ersätta en generator
hur vinsten från bilens förlängd garanti
Hur du tar ut ventilerna streck luften vid rengöring en mustang
hur man byter olja överföringen på en Lexus RX300
hur du gör din bil skina snabbt
hur man byter fördelarlocket på en Nissan Sentra
det bästa sättet att rengöra en bilmotor
hur man kan spara bränsle för bilen
1997 saturn underhåll
hur man rengör en kommersiell strålkastare lins