Vilken typ av däck att köpa för en Jeep Wrangler

Vilken typ av däck att köpa för en Jeep Wrangler

Däck är en viktig del av ett fordon. De ger stabilitet och kan tillåta fordon att färdas över olika terräng. Det kan dock vara överväldigande när man försöker hitta rätt däck för dina behov och ditt fordon. Jeep Wrangler kan färdas genom alla möjliga förhållanden. Att välja rätt däck är viktigt eftersom fel däck kan visa sig vara farliga och inte uppfyller de behov av föraren och villkor

Typer

Det finns en mängd olika däck som kan komma ifråga för en Jeep Wrangler. Beroende på vilken typ av körning, inklusive om du ska göra något off-road körning, kommer att diktera vilken typ av däck du vill köpa. Det finns en standard eller all-season, all-terrain, off-road däck eller lera, och vinterdäck.

Standarddäck

standard eller all-säsong däck kan hittas på Jeep vid köpet. Den fungerar bra i alla väder och tenderar att bära väl. Även om däcket inte utmärka sig på en säsong i synnerhet, är det en bra all-around däck. Detta däck fungerar bra på en Jeep Wrangler som inte tas i terräng eller måste vara i fyrhjulsdrift. För runt staden och pendling, är detta ett utmärkt däck att överväga.

All-Terrain däck

all-terrain däck är vanligtvis ett steg upp från all-säsong däck. Detta däck tenderar att ha mer slitbanan och kan vara en bredare däck än standard. Detta däck greppar bra i alla terränger, och fungerar bra på vägen, liksom av, och är redo för tillfällig användning i fyrhjulsdrivna. Detta däck kan minska gas körsträcka, eftersom mer bränsle behövs för att flytta de större däcket.

Off-Road eller Mud tröttna

terräng eller gyttja däck är utformade för att hantera svår terräng och främja förtroendet för extrema terrängförhållanden. Även här däcket är Street Legal, är den avsedd för tung användning i terräng och frekvent användning av fyrhjulsdrivna. Detta däck har djupa, tjocka mönsterdjup och är bred för att ge mer yta stabilitet. Det fungerar utmärkt i alla väder. Detta däck kan vara högt när det används på vägen och kan avsevärt minska gas körsträcka.

Vinterdäck

vinterdäck är gjord enbart för användning i snön. Detta däck har metallreglar implanteras i slitbanan för att ge grepp i snö och is. Detta däck bör inte användas på gatorna i normala förhållanden som det är möjligt att skada metallreglar. Detta däck används i extrema väderförhållanden och bör väljas endast om extrema förhållanden finns i överflöd.

Storlekar

Det finns olika däck storlekar som kan användas på en Jeep Wrangler. Det första steget är att känna din fälg storlek, som finns på sidan av däcket och betecknas bredvid bokstaven "R. "Typiskt fälg storlekar på en Jeep Wrangler är antingen femton" eller 16 ". Därifrån bredd anses, med 9,5" finns på en vanlig däck upp till 16,5 "på en off-road däck. Bredd bestäms utifrån behov. höjd är också vägas in, med typiska däckhöjden på en Wrangler mellan 29 "och 35". Det är möjligt att köpa större däck, med höjder på mer än 37 ". Mönsterdjup på ett däck varierar beroende på däck höjd och typ.

Inköp

När hjulstorlek och däck stil avgörs, att köpa däck blir en fråga om pris och körsträcka. Priserna kommer att variera från hjul till hjul baserat på varumärket, stil och körsträcka på varje däck. Vissa däck kan vara dimensionerade för 35. 000 miles, vilket betyder att det är möjligt att gå 35. 000 miles innan att behöva byta ett däck. Regelbunden rotation och balansering kan förlänga livslängden på ett däck. Varje stil däck kommer att få positiva inslag såsom mönster för att hjälpa till med grepp, hur däcket är konstruerat och hur däcket presterar i regnet. Läs noga igenom om däcken som passar dina behov och be om för-och nackdelar. Det är också möjligt att läsa användarrecensioner på några däck för att hjälpa till i ditt beslut. Anställda av däck butiker är en värdefull resurs att använda när du köper dina däck.


Relaterade artiklar


Hur du laddar ett bilbatteri säkert
hur du gör din vita väggar ser nya
hur man använder silikon polera på en helt ny bil
utsläppsnormer för bilar fakta
hur gasfjädrar arbete
hur man identifierar en 351 cleveland
Byte av bromsbelägg tips
hur man köper en garanti för ett fordon
hur du tar bort eller avinstallera gallret från en 1992 gmc jimmy
hur man skär den spiralfjädrar i en Audi A6