hur man byter en fläktrem på en Toyota Camry ce 4-cylindrig motor

hur man byter en fläktrem på en Toyota Camry ce 4-cylindrig motor

Toyota Camry CE är en högpresterande familj sedan som har en mängd funktioner som normalt finns i bilar i mycket högre prisklasser. Sällan är underhåll som behövs (som den här bilen är ett bra exempel på Toyotas rykte om utmärkt kvalitet), men när det är, Toyotas är lovordade ha lätt att hitta delar och enkla rutiner. Ibland kan en sliten fläktremmen så kommer ditt Camry's 4-cylindrig motor att gnälla eller skrika. Det enda säkra sättet att lösa problemet är att byta ut fläktremmen, vilket är en snabb lösning att även en nybörjare mekaniker kan göra.

Du behöver:
Crescent skiftnycklar


1
Leta reda på Serpentine belt och remskivor på framsidan av din motor. . . Det finns en fjäderbelastad spännrulle sitter på nedre högra sidan av församlingen.
2.
Använd lämplig storlek skiftnyckel för att trycka på trissan tillbaka för att frigöra spänningar på Serpentine belt . Skjut bälte av fläkten trissan och kassera den.
3.
Dra spännaren tillbaka igen och skjut den nya remmen på plats. Släpp spännaren och slå bilen på att försäkra bältet placeras korrekt.

tips och varningar


Rita
 • ett diagram över hur bältet sitter på remskivorna innan du tar bort den. Detta gör att du vet hur man flytta den senare.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar generatorn bältet på en Audi TT
  hur man: ren som fönster för småpengar
  hur man ändrar bromsbelägg på en Honda
  hur man hand tvätta bilen på rätt sätt
  Bästa sättet att rengöra bilen matta
  varför bilbatterier dör på vintern?
  vindruta byte tips
  hur man lägger in generatorn bältet på en BMW 325i
  hur man byter en Yukon stuga luftfilter
  hur man fixar upp en 2003 Nissan Sentra SE-r