hur du tar bort lukt katt spray från kupén

hur du tar bort lukt katt spray från kupén

Cat spray lukt är aldrig roligt, men i det slutna utrymme för en bil interiör lukten kan bli outhärdlig. Tyvärr proteinerna i kattens spray gör det nästan omöjligt att ta bort med tvål och vatten. Om katten har sprutats i bilen, behöver du viss grundläggande hushåll leveranser samt specialiserade renare för att eliminera fläcken och lukt. Ta reda på hur du tar bort lukt katt spray från en bil interiör och få din bil luktar färskt igen

Du behöver:
1 kopp ättika
. 1 /2 kopp vatten.
2 koppar 3% väteperoxid.
2 msk.
 bakpulver.
Flytande tvål.
1 /2 tsk citronsaft.
Små plast eller glas.
Absorberande dukar.


1.
Identifiera var spray lukten kommer ifrån. Om någon fläck syns, luktar runt för att lokalisera den starkaste lukta området. Om lukten verkar finnas överallt, lokalisera fläcken genom att parkera bilen på en mörk plats och skinande svart ljus (UV-ljus) i bilen. Katten urin fläcken kommer att lysa svagt.
2.
Blanda 1 dl vinäger med 1 /2 dl vatten. Doppa en trasa i lösningen. Sandskädda tyget på färgade delen av mattan eller klädsel tills fläcken är helt mättad. Vänta 5 minuter.
3.
Blot fläcken med en ren, absorberande trasa. Tryck trasan över området och håll den i 10 till 15 sekunder. Upprepa denna procedur tills du har tagit bort de flesta av ättika-vattenlösning.
4.
Applicera en specialiserad sällskapsdjur fläck och lukt Neutralizer som använder enzymprocess. Följ tillverkarens anvisningar för ansökan. I de flesta fall kommer du att spraya rengöringsmedel direkt på fläcken. Att låta de enzymer arbete, täck fläcken med plast och låt det sitta i 24 timmar.
5.
Blanda 2 koppar 3 procent väteperoxid, 2 msk bakpulver, 2 droppar flytande tvål och 1 /2 tsk citronsaft i en plast-eller glasbehållare. Häll lagom med denna lösning på fläcken att mätta den. Låt blandningen Fizz. När fizzing lagt sig, blot upp lösningen med absorberande dukar.
6.
Torka nyligen rengjorda området med en hårtork inställt på varmt eller kallt. Alternativt, om vädret är varmt och blåsigt, lämna bilen dörrar öppna och låta det våta området lufttorka.

Tips och varningar


 • För stora fläckar, använd en våt-vac eller utsug för att ta bort rengöringsmedel i steg 2 och 5. Använd lösningen väteperoxid omedelbart eftersom det fizzing åtgärden varar bara några minuter.
 • Blanda inte ättika och väteperoxid direkt. Kombinationen är giftigt. Väteperoxid kan missfärga vissa material. Spot test väteperoxidlösningen på en undanskymd del av mattan eller klädsel innan den används. Stäng inte bildörrarna medan mattan eller klädsel är fortfarande våt som mögel kan utvecklas.


 • Relaterade artiklar


  Vad är hjullager?
  Tips för rengöring av bilklädslar
  hur man byter olja på en Jeep Wrangler tj
  hur man installerar en 2000 chevy spegel vagnssidan
  hur man installerar dimma glödlampor
  hur man byter olja överföringen på en Lexus RX300
  bränslesystem felsökning
  det bästa sättet att rengöra en bilmotor
  hur korrekt och säkert tvätta en bil
  hur man kan öka livet bildäck