hur man byter tändstift på en 2.4l motor

hur man byter tändstift på en 2.4l motor

Tändstift är normalt underhåll objekt som behöver bytas. Medan de flesta moderna tändstift är bra för 100. 000 miles, de är föremål för förtida fel ibland. Du kan enkelt ersätta din tändstift med rätt verktyg. Den 2,4 l-motorn finns i många Toyota, Chryslers och General Motors fordon. Även om motorer kräver olika typer av tändstift, är ersättningsförfarandet bascially lika för alla 2,4 l motorer eftersom de alla fyra cylindrar

Du behöver :
tång.
Hylsnyckelsats.
Tändstift tråd borttagningsverktyget.
Tändstift kontakten.
Byte tändstift.


1.
Låt motorn svalna i minst 30 minuter innan du börjar. Kroka den negativa batterikabeln ett par minuter innan du börjar.
2.
Koppla ett tändstift tråd åt gången för att undvika korsvis koppla sladdar när du byter tändstift. Om du inte har tändstift verktyg wire bort, måste du vicka kabeln att koppla sin starta från tändstift.
3.
Använd den bifogade filen tändstift uttag för att ta bort Tändstift från cylindern. Detta är en bra tid att inspektera bra för föroreningar. Om du ser olja eller vatten i tändstift väl, kan du ha en motor problem som orsakade tidigt tändstift misslyckande.
4.
Sätt i nya tändstift och dra åt försiktigt med handen för att undvika kors -Threading cylindern tråden. Efter tändstift är säker, dra åt den med tändstift uttag.
5.
Sätt tillbaka tändstiftet tråd och upprepa proceduren för alla fyra tändstift.

tips och varningar


  • Det finns inget behov av att "lucka" modern tändstift. Tändstift är gjorda speciellt för vissa bilmodeller och är redan gapped. Var noga med att köpa rätt typ av tändstift till din motor.
  • inte Försök att ta bort Tändstift med en vanlig hylsnyckel bilaga. Den tändstift fastsättning behövs för att undvika korsgängning i kontakten och cylinder bra.


  • Relaterade artiklar


    hemlagad bilvax
    hur du ändrar luftfiltret på en BMW 330i
    hur man installerar en Ford Escape bränslefilter
    hur man ändrar tändkablarna på ett fordon
    kan en Styrservoolja läcka orsaka en brand?
    alla väder kontra vinterdäck
    hur man tråd ett batteri isolator i en husbil
    taklucka underhåll
    hur växelströmsgeneratorer arbete
    den bästa vintern mattor för en BMW suv