hur man ladda optima batterier

hur man ladda optima batterier

Optima batterier används i stor utsträckning i båtar, traktorer, bilar och andra fordon. Optima batterierna är en förseglad blyackumulator konstruerade för maximala eleffekten. Det är fabriken förseglade så att vattnet inte kan läggas till batteriet. På grund av detta kommer du att vilja ladda Optima batterier lite annorlunda än att du laddar de flesta andra batterier. Överladda inte ett Optima batteri eftersom det kan resultera i överhettning och snabba degeneration av batteriet

Du behöver:
spänningsreglerad batteriladdare.
Ögonskydd.
Bakpulver.
pensel.
1-pint container.


1.
Blanda 2 tbls. bakpulver i en pint vatten. Rör om tills bakpulver är upplöst.
2.
Rengör eventuell korrosion från batteriet genom att borsta bakpulver och vatten blandning runt batteriet inlägg, och överallt annat som visar tecken på korrosion. Efter applicering bakpulver, skölj med vanligt vatten. Om sprickor finns i skalet av batteriet, bör batteriet kasseras.
3.
Fäst den positiva (röda) kabeln från din batteriladdare till den positiva (+) polen av din Optima batteri. Anslut den negativa (svarta) kabeln från din batteriladdare till den negativa (-). Polen på batteriet
4
Ställ in batteriladdaren till 13,8 volt eller 15 volt och göra vissa. att den är inställd på högst 10 ampere. Sätt på dig öga glasögon. Anslut laddaren och slå på den. Vissa modeller av batteriladdare börja sin verksamhet så snart de är anslutna utan att behöva byta dem.
5.
Låt laddaren för att ladda batteriet i minst sex timmar. Om batteriet var djupt urladdat innan det laddas kan det ta lätt en 10 till 12 timmars laddning. Känn batteri med handen varje halvtimme eller så för de första par timmar att göra vissa batteriet inte är överhettad. Om batteriet känns hetare än ca 125 grader F, sedan koppla ur laddaren och ta bort kablarna från batteriet. Försök inte att ladda ett batteri som är överhettad.
6.
Kontrollera batteriladdaren att se om din Optima batteriet har tagit en full laddning. Laddaren bör indikera att batteriet har en avgift på mellan 11. 8volts och 12,8 volt. Om ditt batteri inte emot en full laddning, som kan indikera att batteriet är svagt och kommer snart att behöva bytas ut.

Tips och varningar


 • aldrig Försök att ta bort cellen mössor från ett Optima batteri. Övervakning av temperaturen i batteriet ofta vid laddning. Om du inte kan stå att lämna dig hand om batteriet i mer än fem sekunder, så är batteriet för varmt och lossning bör avbrytas.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort en 2001 jeep kärna cherokee värmare
  Hur du tar mögel och smutsiga fläckar av din bil
  bilrekonditionering instruktioner
  när du ska byta oljan i en motorcykel?
  hur man köper motorolja
  hur man gör enkla underhåll kontroller av din bil
  Vilka är fördelarna med vit vinäger?
  hur du lägger R134 freon i en Toyota
  hur man förbereder för vintern på en budget
  hur du tar bort kåda från bilen utan att skada lacken