bil målningsföreskrifter

bil målningsföreskrifter

Processen att måla en bil, om du vill blanda i en ny kropp panel eller ge fordonet ett helt nytt utseende, sker i flera steg och kräver kunskap om teknik och material som används. En av de viktigaste sakerna behövs för att uppnå ett professionellt utseende lack är tålamod och en vilja att spendera tid på varje steg i processen. Om gjort rätt, kan en bil förvandlas till ett konstverk eller föras tillbaka till sitt ursprungliga utseende

prep arbete

Innan nya färg kan tillämpas, mycket arbete måste göras för att få bilen klar. Först, tvätta bilen noggrant för att avlägsna all smuts och skräp. Använd en god kvalitet fordonsindustrin tvål och spola bilen, låter det torka helt innan vi går vidare. Prepping för färg är också ett bra tillfälle att reparera repor eller små bucklor i bilen. Använd en spackel kropp filler för att fylla i alla skavanker. När det torkar, sand området med ett fint sandpapper tills den är förenlig med kroppens yta panelen. Om det finns rost på den del av bilen målas, ta bort den genom att först med en stålborste eller slipmedel, flyttade ner till stålull och slutligen ett fint sandpapper. En oxid konvertering produkten kan användas på alla kvarvarande rost. Rengör området där rost togs bort och masken några delar av bilen inte målas (inklusive Windows, dörrhandtag och strålkastare) med plastfilm och maskeringstejp.

Förbereda Space

Se till att du har en ordentligt ventilerat utrymme att måla i. De flesta bilar färger innehåller farliga ångor, så bär en mask är en bra idé. Använd plast presenningar för att täcka utrymmet under bilen och drapera närliggande föremål med plastfolie, som färg översprutning kan åka på minsta lilla bris. När du är säker på din plats är klar och du kan lämna bilen där utan avbrott i flera dagar, är du redo att börja måla.

Grundning

När den ursprungliga färgen jobb har tagits bort på grund rostborttagning eller strippa , börja med en spray-on primer. Detta kommer att bereda ytan för att obligationen ordentligt med färg och kommer att göra lack mer konsekvent och håller längre. Låt primern torka helt innan du fortsätter till det första lagret av färg.

Målning

Arbete i lager, efter färgen tillverkarens specifikationer noggrant. Mest bil färg sprutas på, antingen från en burk eller genom en färg pistol knutna till en luftkompressor. Andra typer av färg kan rullas eller penslas på. Du kanske vill experimentera med olika färger och metoder tillämpning före början. Låt varje lager färg för att torka innan du går vidare till nästa.

Finishing

När färgen är konsekvent och flera lager har tillämpats, lägga ett tätningsmedel för ytterligare skydd. Detta kan tillämpas på samma sätt som färgen i sig utan kommer att skydda färgen från repor och blekning på grund av UV-ljus. När den översta lagret av tätningsmedel har härdat, försiktigt bort maskeringen. Lägg till alla dekaler som kan ha tagits bort före målning, eller ersätta emblem och märken som saknas eller togs bort under beredningen.


Relaterade artiklar


ersätter bara ett däck på en bil
hur man bogsera bilen - DIY
hur man kan spara i bilen underhållskostnad
Hur mycket kostar det för en hjulinställning?
rätt däcktryck för bilar
hur du tar bort koldioxid bygga upp på motorn huvuden
hur du justerar förhållandet luft bränsle
felsökning en Cheva 350 motor
hur man köper Blizzak däck online
de bästa däcken för en personbil på en grusväg