däcktryck vs temperatur

däcktryck vs temperatur

Bra däck är avgörande för en välfungerande ditt fordon. Hålla dina däck i gott skick hjälper dig att spara pengar och, naturligtvis, att undvika större olyckor. Att förstå hur temperaturen påverkar däcken och tryck är avgörande för underhåll av fordon

vikten av korrekt däckskötsel

Det dagliga underhållet av dina däck har varaktiga fördelar för din bil. Enkla steg som planerat rotationer och kontroll av gummi slitage hålla dina däck går starkare längre. Du kommer också att spara pengar på bränsle genom att kontrollera dina däck ofta. Ridande på en skadat däck kan leda till en plötslig Blowout i trafiken.

Tire Pressure

däcktrycket är den mängd luft i dina däck. Detta mäts i pounds per kvadrattum, eller psi. Den rekommenderade trycket är vanligtvis anges i instruktionsboken.

däcktryck är viktigt eftersom det kommer att påverka hur väl din bil kör och stannar. För mycket luft kan leda till att du har ett problem! Medan för låg kan orsaka överhettning däck. Någon av dessa kan leda till en trafikolycka.

Mäta Tire Pressure

Kontrollera lufttrycket i däcken varannan vecka eller månad minst. För att få bästa behandlingen av din verkliga däcktryck, ta mätningen i början av dagen. Efter att ha låtit bilen att sitta över natten, använd ett däck tolk för att kontrollera trycket. Du kommer en exakt nivå däcktrycket när det är kallt från inaktivitet.

Tröttna Temperatur

Förändringar i luftens temperatur kan påverka din däcktryck. För varje 10-graders förändring i vädret, dina däck antingen vinna eller förlora ett halvt kilo av trycket. Detta gör det viktigt att konsekvent kontrollera dina nivåer eftersom förändringar i säsongen kommer att påverka din press. Ett däck som är uppblåst bara precis i början av augusti kan bli underinflated som vintermånaderna börja.

Hur Tire temperaturen påverkar dess tryck

Värmen från friktion som skapas av kontakten mellan däcken och vägen kommer att orsaka en ökning av däcktrycket. När temperaturen på dina däck stiger, så kommer trycket nivåer. Denna ökning kan leda till överdrivet däck att blåsa eller underinflated däck vara acceptabla. Kontrollera lufttrycket i däcken ofta och bo med alla ordinarie underhåll.


Relaterade artiklar


bil vaxbehandling produkter
hur du kan maximera din gas körsträcka
hur man köper Blizzak däck
hur du tar bort eller ersätta en värmare kärna i en 1992 gmc jimmy
hur man polera billack
När ska ersätta chocker och Struts
hur man byter olja i en 2009 corolla
Hur fungerar ett tändningslåset & magnetventil arbete?
hur man byter en Subaru Outback stuga luftfilter
hur man installerar en GTI 1.8t kamrem