hur du tar bort färg från aluminium

hur du tar bort färg från aluminium

Det finns några olika sätt att ta bort färg från material, men vissa metoder är mycket hårdare till materialet under färgen än andra. Även kemisk färgborttagning brukar vara lättare att göra än andra metoder, det finns mer risk att det ursprungliga material som berörs

Du behöver:. .
Kartong
Tidning.
Kemikalieresistenta handskar.
Sprayburk av flygplan färgborttagningsmedel.
färgskrapa.
Stålull pad.

anvisningar


1.
Fastställa kartong med några lager tidningspapper under och runt det område där du kommer att använda färgborttagningsmedel. Detta kommer att bidra med rensa upp och fånga några droppar färgborttagningsmedel.
2.
Sätt på kemikalieresistenta handskar. Nitrilhandskar är gjorda för att stå emot tunga kemikalier, så de är de säkraste vadet. Latex är billigare, men görs endast för lätta kemikalier.
3.
Rikta sprayburk av flygplan färgborttagningsmedel mot ytan du vill ta bort färg från, och sakta spray från sida till sida. Var noga med att inte få den kemiska om något annat än metall, eftersom det kommer sannolikt skada andra material.
4.
Låt remover som innan färgen lossnar. Hur länge att lämna remover på beror på färgen, och hur mycket av det som finns. Ljus färgskikt kan komma bort i några timmar, medan tunga färg kan ta över en natt.
5.
När färgen lossas (om den inte har tagits bort), använd en färgskrapa för att skrapa bort lös färg.
6.
Använd en pad stålull för att gå över några fläckar där färgen kan fortfarande vara fast, eller som är svåra att skrapa med skrapan.
7.
Tvätta materialet och området med en trädgårdsslang. Se till att tvätta alla områden där färgborttagningsmedel kan vara, inklusive eventuella verktyg som används.

Tips och varningar


 • Kontrollera att färgborttagningsmedel du antingen köpa, säger " flygplan färgborttagningsmedel "eller att det är säkert för aluminium någonstans på burken. Många kemiska strippor kommer att äta aluminium. Det är en enorm skillnad mellan olika typer av kemiska remover. Remover från en sprayburk är generellt för lättare jobb.
 • Se till att hålla barn och djur borta från arbetsplatsen. Färgborttagningsmedel är frätande och orsakar frätskador. Använd alltid handskar när du arbetar med färgborttagningsmedel.


 • Relaterade artiklar


  Felsökning av en Polaris Predator
  hur man justerar strålkastarna på en Saturn SC2
  vindruta byte tips
  hur man förbereder för vintern på en budget
  hur man byter en Mercedes batteri
  vad kan vara dränerande min bil batteri?
  felsökning bromsok
  rengöring ett tak rv gummi
  kia start problem
  bränslefilter underhåll