hur man installerar en vattenpump på en 85 chevy S-10

hur man installerar en vattenpump på en 85 chevy S-10

Byta vattenpump är en sista utväg reparation för att rädda din lastbil kylsystemet. För att byta ut vattenpumpen, ovanför vevaxeln, måste du arbeta dig igenom många delar. Vattenpumpen är ansvariga för tillämpningen av tillräcklig kraft för att cirkulera vattnet genom alla nödvändiga komponenter för att hålla din lastbil kör jämnare och svalare. Här är hur du tar bort och installerar en vattenpump på 1985 Chevrolet S-10

Du behöver:. .
Stort kar
Tång.
Hylsnyckelsats.
Platt skruvmejsel.
Spackelspade.
Ny vattenpump.
Ny packning.
RTV silikon.
Bänd bar.
2 liter kylarvätska.
2 liter vatten.

Borttagning av vattenpumpen


1.
Öppna huven på lastbilen. Leta reda på vattenpumpen, det är på framsidan av motorn längs vägen för de bälten
2
Ta bort remmen från remskivan genom att lossa generatorn konsolen med hylsnyckel. . . Generatorn kommer att glida lös, och bandet kommer att lossna.
3.
Placera korgen under kylaren. Hitta pyskranen ventilen längs botten av radiatorn. Vrid ventilen moturs med en tång för att släppa allt vatten från kylaren.
4.
Bort fläkten kåpan med hjälp av skiftnyckel för att dra ut de två bultarna i de övre hörnen av fläkten slöja och ytterligare två bultar på vardera sida.
5.
Ta ut fläkten genom att lossa skruvarna i fläktkoppling, med hjälp av hylsnyckel. Det kommer vara tre till fyra bultarna som håller fläkten i.
6.
Ta bort kylarslangen längst ner på vattenpumpen. Gör detta genom att lossa slangklämman med platt skruvmejsel, slangen glider av röret slangen inloppet
7
Använd skiftnyckel för att lossa bultarna på vattenpumpen. . Det kommer att finnas så många som 10 bultar för att ta bort från vattnet pumphuset. Sedan skjuter du helt enkelt vatten pumpen.
8.
Rengör ytorna där vattenpumpen var monterad, med hjälp av något med en vass yta, som en spackelspade. Tanken är att ta bort den gamla packningen material från ytan av motorn där ersättningen pumpen kommer att montera.

Installera Vattenpump


1.
Placera den nya packningen på monteringsytan av din nya vattenpump. Du kommer att märka en räfflad område där packningen ska sitta. Du kan sätta packningen på torr eller använda RTV silikon för att säkerställa att packningen håller sig till vattenpumpen.
2.
Utdrag remskivan från den gamla vattenpumpen med hylsnyckel för att ta ut bultarna. Fäst ledaren för att den nya vattenpumpen om det inte hade kommit med en.
3.
Montera vattenpumpen tillbaka på motorn, dra åt alla skruvarna med hylsnyckel. Se till att denna pump passar upp exakt ut som den gamla gjorde.
4.
Placera kylarslangen tillbaka på inloppsröret. Dra åt slangklämman med hjälp av platt skruvmejsel, tills slangen sitter åt.
5.
Placera fläkten tillbaka på fläktkoppling. Dra åt bultarna för att hålla fläkten till kopplingen. Sedan montera fläkten svepning tillbaka runt kylaren, dra åt skruvarna med hylsnyckel.

Färdigställ installationen


1.
Stäng pyskranen ventilen på radiatorn genom att vrida det medsols med tång.
2.
Kontrollera att fläkten svepning och fläktblad sitter ordentligt på plats, och att vattenpumpen sitter fast på motorn.
3.

Dra bältet tillbaka på trissan på samma sätt som det lossnade. Dra åt bältet genom att hålla generatorn tillbaka med en spett eller en stor skruvmejsel och en uppstramning av generatorn på plats.
4.
Alternate hälla 1 gallon av frostskyddsmedel och 1 liter vatten i kylaren . Håll blanda tills kylaren är full.
5.
Startar lastbilen, vilket kylarlocket av. Låt Chevy värmas upp i minst 15 minuter. Som kylvätskan cirkulerar genom systemet, kommer nivån i kylaren får lägre, grädde på moset efter behov

Översyn av installation


1
dra fast hatten. . på radiatorn.
2.
Med trucken skall fortsätta att köra, okulärbesiktiga för läckor. Se upp för vatten droppande från vattenpumpen eller runt motorn. Låt bilen körs i minst 30 minuter.
3.
Lyssna på bandet för att se till att det inte gör ovanliga ljud. En skrikande ljud innebär att du ska dra åt bältet mer.
4.
Stäng av lastbilen, och låt det sitta i minst en halvtimme. Detta kommer att ge tid för trycket att gå ner. Titta på vattenpumpen som du låter motorn sedimentera. Inspektera med avseende på läckor medan vattenpumpen inte är igång.
5.
Ta bort kylarlocket långsamt, och observera kylvätskenivån. Det bör vara på topp där du skulle kunna röra det. Om nivån är låg, bör du följa dina steg och räkna ut var vattnet läcker. Vattenpumpen kanske inte har installerats korrekt, eller du kanske har andra frågor.

Tips och varningar


 • Kontrollera att du har ett badkar stora nog att fånga alla avfallet kylvätska när du tömma kylaren. Under demontering, ta bort alla komponenter som är i vägen. Kom ihåg var du drog dem ur så att du kan sätta tillbaka dem senare
 • Arbete med kylsystemet endast när fordonet är kall. . Annars är det en chans att du kommer att brännas av hett vatten


 • Relaterade artiklar


  hur de ska rikta bil strålkastare
  DIY: broms ändra på en Nissan Pathfinder
  vad man ska göra om rost på cylinder auto motor väggar?
  pneumatisk cylinder beskrivning
  hur man kan bli av dimmigt eller mulet strålkastare
  hur man installerar en elektronisk tändning i en VW bugg
  hur en 3-trådig generator fungerar
  slutna blybatteri underhåll
  hur man rengör bromsdamm från en fälg
  användningsområden för gamla däck