manuella växellådan problem

manuella växellådan problem

Länge sedan en sportbil entusiasten föredrar verktyg för att ge en bils framdrivning, ger en manuell växellåda föraren med en direkt anslutning till motorns kraft och möjliggör mer kontroll över saker som RPM och utväxling. Men dessa sändningar kan utveckla problem unika för sina egna särdrag. Nedan följer en titt på vad manuell växellåda gör och några vanliga problem som kan hindra deras funktion

Fakta

En manuell växellåda (inte att förväxla med en manuell transaxel, som utför samma funktion för främre fordon fyrhjulsdrift) ändrar mängden vridmoment som överförs från motorn till drivlina. Överföringen uppnår detta genom att använda en serie av kugghjul, synchronizers (som gör det möjligt redskap för att maska), gafflar skift och flytta koppling. Driften av dessa delar styrs via en växelspak, som drivs av föraren. Genom att ändra redskap kan föraren ändra varvtal och vridmoment i fordonets drivhjul som relaterat till motorns varvtal och vridmoment.

Slipning Gears vid växling

kolliderar av de redskap medan flytta kan orsakas av en felaktig justering av överföring kopplingen. En sliten koppling kan orsaka de redskap för att inte engagera sig ordentligt. En dra koppling kan orsaka tänderna på synchronizers att mala, särskilt som överföringen förs över från neutral. Andra orsaker till slipning redskap inkludera överdrivet slitage eller skador på synchronizers eller gafflar skift.

Överföringsbrus

Om överföringen gör ett rytande, nynna eller surrande ljud, får överföringen smörjmedel (olja) vara låg.

Svårt Shifting

Om växelspak är svårt att röra sig genom växlarna, kan problemet ligga i kopplingen eller skift mekanismer. Ibland kan en böjd eller dåligt anpassat växelstången kan resultera i hårda växling. En annan orsak till hård flytta är relaterat till kopplingen koppling, som inte får släppa kopplingen helt.

Transmission "Pops" Out of Gear

När sändningen spontant hoppar ur växel när bilen är i rörelse och växelspak flyttar till neutral, kan det tyda på dålig växelreglage församling eller en utsliten koppling styrlagret . Andra problem som kan orsaka överföring hoppa ur växeln inkluderar en överdriven mängd spela i countershaft och produktion församlingar axel, stort slitage med övergången gaffel eller skenor skift och sliten synchronizer fjädrar och skär.

Läckande Transmission Lubticant

Manuell växellåda oljeläckage orsakas vanligen av spruckna packningar, tätningar som har blivit slitna, lossade fästanordningar eller av skador till målet eller bostäder.

Transmission Fast i en växel

En böjd växelstången, sliten koppling eller slitna armar shifter kan orsaka en manuell växellåda för att bli inlåst i en växel. En annan möjlig källa till problemet kan vara trasiga tänder drev. Ibland tänder jamma ihop och blir inlåst från bitar av metall som har flisas av tänderna.


Relaterade artiklar


brandfarliga förvaringsskåp riktlinjer
hur du kontrollerar och blåsa bildäck
kia problem
de bästa sätten att återvinna däck
fastställande läckor bensintank
hur man älskar en gammal Volvo
kupén tutorial
Byte av bromsbelägg tips
gör det själv rost reparation
hur du tar bort färg från auto glasfiber